22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Južni Banat Najvažnije Vesti

Ministar Branislav Nedimović u poseti Uljmi i Alibunaru

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je danas gazdinstva u Uljmi i Alibunaru. On je iskoristio priliku da razgovara sa poljoprivrednicima iz Južnog Banata i sazna koje su im potrebe kao i na koji način država može da im pomogne. Ministar Nedimović je rekao  da će prinos kukuruza ove godine biti na nivou proseka, a da će država raditi još više kako bi poboljšalja poljoprivrednu infrastrukturu.

Prilikom posete Uljmi, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića dočekali su Dragana Mitrović, gradonačelnica Vršaca, kao i mnogobrojni poljoprivrednici iz ovog dela Banata. Govoreći o prinosima ove godine Branislav Nedimović je rekao da treba sačekati da se završi žetva pa videti realno stanje. On smatra da će prinos kukuruza i pored sušne godine biti na nivo proseka.

U Alibunaru ministar Nedimovic posetio je gazdinstvo Šorđan koje se bavi ratarskom proizvodnjom. Gabriel Šorđan kaže da je poseta minista značajna jer  poljoprivrednici mogu da razgovaraju sa njim i kažu koje su im potrebe. On napominje da je zadovoljan saradnjom sa državom i lokalnom samoupravom.

Zorana Bratić, predsednica Opštine Alibunar istakla je da je gazdinsto Šorđan, pravi primer dobre prakse kako se uz pomoć države i lokalne smouprave pomaže poljoprivrednicima, zahvaljujući čemu oni bolje i  posluju.

Ministar Nedimović  govorio je i o IPARD fondovima i ponovo istakao da je važno da se afirmiše i prerada u poljoprivredi, bez obzira da li se radi o poluproizvodu ili finalnom proizvodu. Naglasio je i da će država u budućnosti raditi više na tome.

Related posts

I “Fajzer” i “Sputnjik V” na punktovima za vakcinaciju u Pančevu

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić podelio video poruku za državljane koji žive van naše zemlje

Mica Milakov

Praznični popust u “Đaku” za profesionalne sportiste i rekreativce

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija