25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vulin: Srbija ne može biti parking za migrante

Nakon održane zajedničke sednice Vlada Srbije i Mađarske u Budimpešti, ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin imao je veoma uspešan bilateralni sastanak sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se navodi, ministar Vulin i ministar Pinter potpisali su Protokol o sprovođenju između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Mađarske o mešovitim patrolama duž zajedničke granice.

“Policija Srbije i policija Mađarske, danas su potpisali Protokol o uspostavljanju međusobnih mešovitih patrola i protokol za njihovo sprovođenje i njihovu primenu. Na taj način i srpsko-mađarska granica će biti sigurnija i bezbednija, ali daje nam prostor za dalji nastavak zaštite naših spoljnih granica. Srbija nikad neće i ne može da postane parking za migrante, pa je potrebna pomoć svih naših partnera”, izjavio je Vulin nakon potpisivanja Protokola o mešovitim patrolama sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Mađarske duž zajedničke granice.

“Nema ništa loše u tome kada naši susedi ojačavaju svoje granice, to radimo i mi, a ilegalni migranti kada znaju da su granice čvršće, da su čvršće čuvane, izbegavaju čitav taj region. I to je jedan od razloga zašto Srbija tako uspešno kontroliše migrantsku krizu i zašto pored svih ovih miliona ljudi koji su prolazili kroz i oko naše zemlje nije bilo ni većeg sukoba, ni većih incidenata, posebno nije bilo zadržavanja i ostajanja na našoj teritoriji”, poručio je ministar Vulin.

Kako stoji u saopštenju, ministar unutrašnjih poslova je podvukao da su dobri lični odnosi između dva lidera, Vučića i Orbana, podigli i odnose i saradnju između Srbije i Mađarske na najviši mogući nivo.

“Saradnja između policija Mađarske i Srbije je veoma dobra, zajedno se borimo protiv iregularnih migracija, krijumčara ljudi, protiv krijumčara droge, na taj način ćemo sačuvati naš način života, na taj način ćemo uspeti da sačuvamo mir, red, stabilnost, bezbednost u našim zemljama. Srbiji je potrebna pomoć suseda, ali bez Srbije ne može se kontrolisati ni migrantska kriza, niti se može efikasno, ni uspešno, boriti protiv organizovanog kriminala. Odnosi između predsednika Vučića i predsednika mađarske Vlade Orbana podigli su odnose između naših naroda, naših država na najviši istorijski nivo i na nama je da te odnose sačuvamo, unapredimo na dobrobit svih naših građana”, rekao je Vulin.

Related posts

Umetnost u doba korone

Jasmina Petkovic

Zlatni Simeunović u ful kontaktu

Jasmina Petkovic

Ogrev za zimu Romima iz Omoljice

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija