24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Delagacija Beograda razgovara sa EU posrednicima u Briselu

Delagacija Beograda sastala se danas sa EU posrednicima u dijalogu Beograda i Prištine, a u okviru dvodnevne runde tehničkih razgovora u Briselu.

Ovom sastanku prethodio je odvojeni susret šefa Kancelarije Srbije za KiM i glavnog pregovarača Beograda sa Prištinom Petra Petkovića sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom.

Petković je pred ovu rundu dijaloga poručio da će delegacija Beograda insistirati na pet tema koje su već ranije dogovorene, a čiju implemetaciju Priština ili krši ili u potpunosti odbija.

U pitanju je formiranje Zajednice srpskih opština, rasvetljavanje sudbine nestalih, primena dogovora o pravosuđu, slobodi kretanja i zvaničnim posetama i implementacija dogovora o energetici.

Sutra, drugog dana tehničkih razgovora, od 9:30 časova predviđeni su trilateralni sastanci delegacija Beograda, Prištine i EU posrednika.

Related posts

Volja Zelenovića pre zdravlja naroda! Sramno koristi epidemiološku situaciju da bi još koji dan ostao na “političkoj stolici”

Nikola Toadjer

Hapšenja u Pančevu zbog izazivanja opšte opasnosti

Jasmina Petkovic

Vučić razgovarao sa Palmerom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija