19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura Najvažnije Vesti

Treća likovna kolonija u Janošiku

U Janošiku je održana treća po redu likovna kolonija. Ovaj susret slikara organizovala Mesnog odbora Matice Slovačke u Janošiku, a na izložbi su bili prisutni i brojni žitelji ovog mesta.

Tradicionalnu likovnu koloniju koja se odrzava u Janošiku organizovao je Mesni odbor Matice Slovačke iz ovog mesta, a na njoj su učestvovali 27 likovnih stvaraoca. Koloniju je posetio i jedan od sekretara u ambasadi Republike Slovačke.

Ana Šćerba predsednica slikara u Janošiku, kaže da se oni ugledaju na veće zajednice kao što su Kovačica, Padina i Bački Petrovac koji imaju više slikara.

Predstavnici Opštine Alibunar, takođe su se odazvali pozivu i pohvalili domaćine na dobroj organizaciji i poštovanju svih preporučenih epidemijskih mera.

Na ovom, trećem po redu slikarskom susretu, pored naivnih slikara učestvovali su i oni koji imaju kontakt sa Maticom Slovačkom. kaže Slađan Danijel Srdić.

Sav materijal za rad umetnika obezbedila je Mesni odbor Matice Slovačke u Janošiku. Oni svoja dela ostavljaju na poklon njihovom Fondu, koja se čuvaju u depoima do narednih svečanih manifestacija i događaja u ovom mestu. Kada se dela ponovo izlazu zajedno sa radovima prethodne dve koloije.

Related posts

Srpska Crnja neguje sećanje na velikog Đuru Jakšića

Vanja Vićentić

Počinje raspodela kesica sa larvicidom

Aleksandra Miloševska

NIS uložio u dodatnu modernizaciju pančevačke rafinerije 800 miliona dinara

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija