17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Održana 22. ,,Dolovačka štrudlijada”

Održana je 22 ,,Dolovačka štrudlijada”. Ova manifestacija duga više od dve decenije i ove godine njen organizator je Udruženje žena ,,Dolovke“. Pored voćnih štrudli i štrudli sa makom, posebnu poslasticu su predstavljale i slane štrudle sa maslinama i sirom i štrudla sa ajvarom.

Tradicionalnu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović koji je zahvalio učesnicima i istakao da će ovu manifestaciju i u budućnosti  podržavati Grada. Manifestaciju je posetila i gradska menadžerka Maja Vitman.

Slatke i slane štrudle pripremile su vredne dame Dolova. Štrudle u Dolovu se prave od davnina, kaže Snežana Danilov članica udruženja ,,Dolovke“. Kada kažemo štrudla prvo pomislimo na štrudlu sa makom, ipak, pored nje postoje i druge, jednako slasne i ukusne.

Sunčano vreme prve nedelje septembra ulepšalo je ovaj poznati dolovački događaj, a pored štrudli, brojna udruženja žena sa teritorije Južnog Banata predstavile su posetiocima svoje ručno rađene proizvode. Takođe upriličen je i bogat kulturno umetnički program.

Related posts

Vučić sa Dodikom, posle Vašingtona

Nikola Toadjer

Orlić: Antisrpski projekat lažne države Kosovo je neuspešan

Mica Milakov

Počela sa radom fabrika vode u Kovačici

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija