3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ðerlek: Najjači udar delta soja za dve-tri nedelje

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Ðerlek izjavio je da u naredne dve, najkasnije tri nedelje, očekuje najjači udar delta soja korona virusa.

Ðerlek je ocenio da će nažalost taj udar biti mnogo jači nego što smo očekivali i dodao da ne isključuje i mere koje se neće svideti građanima u smislu manjeg okupljanja, ograničavanja rada ugostiteljskih objekata i noćnih klubova.

Naveo je da je u Srbiji vakcinisano 51,7 odsto punoletnih gradajana i dodao da “kao da se tu sa vakcinacijom stalo”, najavljujući da će upravo povećanje obuhvata vakcinacije biti jedna od tema na narenoj sednici kriznog štaba.

“Razmišljamo i o lutriji i sličnim podsticajima, a uskoro ćemo znati i da li će to biti u kombinaciji s preporučenom vakcinacijom za određene kategorije, ali ne bih ništa da prejudiciram”, dodao je Ðerlek.

Naveo je da se razmišlja i o obaveznoj vakcinaciji zdravstvenih i prosvetnih radnika, a da će se videti da li će se zaista odlučiti na tu varijantu.

Ðerlek je ubeđen da će se naći modus kako da dođemo do 70-80 odsto vakcinisanih, kad je reč o kovid propusnicama kaže da treba dobro razmisliti da li bi one dale rezultate.

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Tražim od Vučića da svojom žrtvom još jednom spreči priznanje Kosova

Zorana Stekovic

Delovi Pančeva privremeno bez grejanja

Mica Milakov

Predsednik Vučić sastaje se sa britanskom ambasadorkom

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija