28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Reciklažni centar u JKP “Higijena”

JKP „Higijena“ već  više od jedne decenije ima Reciklažni centar u koji građani mogu i sami da odnesu sekundarne sirovine i dobiju novac za njih po trenutno važećem cenovniku “Higijene”.  Ovo preduzeće obnavlja ugovore i sklapa sa novim pravnim licima,  kako bi injihov materijal   takođe završio u Reckližnom centru.

Reciklažni centar Javnog komunalnog preduzeće „Higijena“  nalazi se u Vlasinskoj ulici broj 1. Građani mogu svakog radnog dana od 7 do 13 sati da prodaju izdvojenu ambalažu za reciklažu, kao što su papir, karton, pet i staklene boce, limenke. Ovih dana „Higijena“  obnavlja ugovore i sklapa nove sa pravnim licima o sakupljanju sekundarnih sirovina, kaže Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“.

Mišo Marković napominje da je potrebno više decenija kako bi se pojedini otpad  razgradio. Reciklažom se sirovine namenjene za smeće ponovo upotrebljaju i nalazi im se alternativna svrha.

Marković napominje da deo zaposlenih iz “Higijene”  obilazi i ustanove, radnje, ugostiteljske objekte i edukuje zaposlene o značaju reciklaže.

Related posts

Jović u selu Banje: Cilj nam je da nam se ovde rađaju deca

Nikoleta Dragaš

SNS Južni Banat: Hvala građanima na istorijskoj podršci

Mica Milakov

Rutinska pobeda Zvezde protiv Spartaka

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija