27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Najvažnije Vesti

Podeljeni paketi prvacima u opštini Kovačica

Povodom početka školske godine mađarska vlada i Udruženje “Rakoci”, Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine zajednički su pripremili vredne poklon pakete za više od 1400 prvaka u Vojvodini. Paketi se sastoje od školskog pribora i školskih torbi.

U Debeljači je 12 prvaka koji pohađaju nastavu na mađarskom jeziku preuzelo poklon pakete, koje su zajednički obezbedili mađarska vlada, Udruženje “Rakoci” i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine. Svi su se obradovali školskim torbama i sadržajnim paketima. Ove poklone čija je vrednost preko 5 hiljada dinara dobija već 11. generacija. Opština Kovačica takođe je podelila 30 ranaca i ostalog školskog pribora prvacima OŠ “Moša Pijade”.

U opštini Kovacica 210 učenika kreće u prvi razred u mađarskim, slovačkim, rumunskim i sprskim odelenjima.

Prvacima su polazak u školu čestitali i predsednik Opštine Kovačica Jaroslav Hrubik,  načelnica Opštinske uprave Tanja Bubeskov, pomoćnica predsednika Opštine Kovačica Marijana Meliš, koji su najmladje učenike obradovali poklonima.

Doček najmlađih učenika protekao je uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Related posts

SERVIS 07.10.2020.

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin o događajima u Priboju: Osuđujem svakoga ko na bilo koji način povredi osećanja drugog, nema mesta za takvo ponašanje unutar MUP-a

Aleksandra Miloševska

Vučić i Klaudija Rot: Izuzetni ekonomski rezultati, raditi na vladavini prava

Nikola Toadjer

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija