25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Kovačica Kultura Vesti

U Galeriji naivne umetnosti u Kovačici dodeljena priznanja umetnicima

Savet za kulturu opštine Kovačica dodelio je umetnicima nagrade za doprinos u kulturi za 2019/2020. godinu. Uručena su ukupno 33 priznanja.

Na svečanosti upriličenoj u Galeriji naivne umetnosti u Kovačici dodeljena su priznanja umetnicima za dostignuća u oblasti kulture za 2019/ 2020. godinu. Nagradu za životno delo dobila je Desanka Petrov Morar, slikar, vajar i pesnik.

U ime opštine Kovačica, prisutnima se obratila zamenica predsednika Opštine, Marijana Meliš. Ona je čestitala nagrađenima i poručila da će opština nastaviti da im pruža podršku.

Nagrada u vidu podsticaja mnogo znači umetnicima u daljem radu, rekla je direktorka Galerije naivne umetnosti Ana Žolnaj Barca.

Zbog pandemije korona virusa, prošle godine nisu dodeljena priznanja, te su ove godine uručene 33 nagrade za 2019/2020.  godinu.

Related posts

Predsednik Vučić iz Pariza: Pristojna i moderna Srbija će POBEDITI! Moramo da branimo našu demokratiju i da pokažemo KAKVI SU LAŽOVI!

Jasmina Petkovic

Mali broj kupača na vršačkom gradskom jezeru

Katarina Popović

Predsednik Vučić: Tu smo za dijalog, ali mi niko neće naređivati rešenje

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija