16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Vesti

Svečano obeležen početak školske godine u školama “Goce Delčev” i “Vasa Živković”

Prvi  setembar je poseban dan kako za đake prvake tako i za njihove roditelje. U Pančevu i naseljenim mestima u 19 škola u đačke klupe selo je danas  1179 učenika u 54 odeljenja.

OFF Toplim  rečima dobrodošlice  dočekana je nova generacija prvaka u  OŠ „Goce Delčev“ iz Jabuke koja ima  tradiciju u obrazovanju 110 godina u ovom mestu. Prvi septembar poseban je dan za đake  prvake, a još više za njihove roditelje koji nekriju temu.

Svake godine svi đaci prvaci dobijaju svetleće prsluke kako bi bili uočljiviji za vozače. Ni ove godine se nije odstupilo od te prakse, rekao je predsednik Gradskog komiteta za bezbednost saobraćaja Predrag Živkovć i dodavši da uskoro stiže i knjiga „Pažljivko“.

Polazak u školu budi lepe uspomene na đačke dane, istakao je i narodni poslanik Marko Mladenović iz Jabuke,  koji bio učenik OŠ“Goce Delčev“.

Svečano je bilo i u OŠ“ Vasa Živković“ za đake prvake koji su jedva čekali da sednu u đačke klupe.

Gradska većnica za obrazovanja Tatjana Božić istakla je da je ovo jedan nov početka kako za sve porvake tako i za roditelje.

Prvog dana u školi deca će biti dva časa kako bi se upoznali sa  učiteljicom i novim drugarima sa kojima će se družiti osam godina. Često  prijateljstva  iz đačkih dana ostaju za ceo život, zaključuju naši sagovornici.  

   

Related posts

OKONČANA ZVONKOVA AGONIJA: Miloju se javio sin, ŽIV je i ZDRAV

Mica Milakov

Reciklažni centar u JKP “Higijena”

Ivana Bogdanovski

Još 80 novoobolelih od virusa Covid-19 u Južnom Banat

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija