3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Ministarstvo unutrašnjih poslova se bori protiv kriminala, ali mora i da se bori protiv lažnih vesti koje šire političari i njihovi mediji

FOTO: MUP

Ističemo da u broju promena prebivališta i boravišta u Beogradu nema velikih odstupanja u odnosu na prethodne godine. U prilog tome svedoče podaci da je ukupan broj prijava prebivališta i boravišta od 1. januara do 20. maja 2021. godine iznosio 28.245 lica starijih od 16 godina, a da je u istom periodu 2019. bilo 27.940, a 2018. godine 28.621 prijava prebivališta i boravišta lica iste starosne strukture. (Napominjemo da podatke iz 2020. nismo uzeli u obzir, imajući u vidu situaciju  da je pandemija korona virusa usporila migracije.)

Ističemo da je najveći broj promena mesta prebivališta ili boravišta u prvih pet meseci ove godine, bilo vezano za promenu adrese na teritoriji iste beogradske opštine, naime 13.180 promena se odnosilo na promenu adrese na teritoriji iste opštine.

U okviru grada Beograd, u istom periodu, sa jedne opštine na drugu preselilo se 9.877 ljudi, a najveći broj novoprijavljenih bilo je u opštinama Zvezdara, Voždovac, Zemun, Novi Beograd, nešto više od 1.000 ljudi po opštini.

Znatno manji broj građana gravitirao je ka prigradskim i centralnim gradskim opštinama.

U Beograd se iz ostalih delova Srbije, uglavnom studenti i radnici, i iz inostranstva doselilo 4.840 ljudi, a registrovano je 5.188 promena adrese prebivališta ili boravišta, što jasno ukazuje da su pojedinci nekoliko puta menjali adresu.

Statistika je više nego precizna, a ovo nije prvi put da opozicija, tumačeći podatke tendenciozno i sa jasnom namerom, pokušava da nametne javnosti insinuacije da je prirodna migracija stanovništva zapravo „veštačko doseljavanje građana“ i „pljačka građana na izborima“.  

Tražimo od političara kao i njihovih medija da ne šire lažne vesti i da zbog političkih ciljeva ne prikazuju našu zemlju u lošem svetlu.

Related posts

Premijerka Ana Brnabić čestitala Ramazanski bajram

Zorana Stekovic

Najnovija vest – Sudar u centru Pančeva

Jasmina Petkovic

Doček nove generacije u “Zmajevoj” školi

neca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija