3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Ministar Vulin poručio đacima: Policija je tu zbog vas, verujte joj!

FOTO: mup

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, povodom početka nove školske godine, poručio je danas školarcima da je policija tu da bi oni bili bezbedni i da policajcu uvek mogu da veruju, da mu se obrate, jer je tu da ih sačuva i pomogne im.

Ministar Vulin, koji je povodom početka nove školske godine obišao Osnovnu školu „Oslobodioci Beograda“, u čijoj je blizini nedavno policija uhapsila narko-dilere koji su prodavali drogu, mališanima je ukazao da je droga veliko zlo od koga treba da se čuvaju i naglasio da policija neće dozvoliti da nijedan narko-diler uništi njihovu mladost i budućnost.

Poručio im je da treba da se čuvaju u saobraćaju, da ne istrčavaju na ulicu i da budu oprezni, ali i da ne smeju da veruju svakome koga sretnu na ulici, jer nije svaki odrastao čovek dobar.

„Vi ste smisao našeg postojanja. Vi mladi ste razlog zašto vam se mama i tata bude sa osmehom, što su srećni kada ste vi srećni i kada ste dobro. Niko vas ne voli više od mame i tate, a svi ovi ljudi u uniformama, čike i tete koje su vam danas pričale,  postoje da biste vi bili bezbedni i da biste bili dobro“, rekao je ministar Vulin.

Ministar je svim školarcima poželeo srećan početak nove školske godine, posebno prvacima koji danas prvi put ulaze u školske klupe, naglasivši da je to veliki i važan dan.   

„Imate divne nastavnike, policiju koja vas čuva, roditelje koji vas vole i nema ništa lepše i važnije od toga. Verujte svojim nastavnicima, policiji, slušajte roditelje. Ne postoji problem koji ne može da se reši i mi smo tu zbog vas“, rekao je ministar Vulin.

Direktorka škole Branka Bečanović istakla je da je bezbednost učenika, nastavnika i imovine škole na prvom mestu i zahvalila se ministru Vulinu i Ministarstvu unutrašnjih poslova na dosadašnjem angažovanju i požrtvovanosti koju su policijski službenici pokazali.  

Podsetivši da je policija pre nekoliko dana razotkrila i uhapsila osumnjičene koji su preprodavali drogu u blizini škole, Bečanović je ukazala da je i ta akcija dokaz uspešnosti njenog rada.

„Nadam se da će se naša uspešna saradnja nastaviti i da će bezbednost, kao i do sada, biti na prvom mestu“, zaključila je Bečanović.

Učenicima drugog i četvrtog razreda policijski službenici, kroz interaktivni razgovor, ukazali su na štetnost i opasnost od korišćenja narkotika, vršnjačkog nasilja, ali ih i podučili kako da se bezbedno ponašaju u saobraćaju.

Srećan početak nove školske godine mališanima su poželeli i načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić, načelnik Uprave kriminalističke policije Bogdan Pušić, načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov i načelnik Uprave policije Golub Gačević.

Related posts

Vučić: Nikad se nismo slomili, nećemo ni sad

Nikola Toadjer

Jedna osoba preminula, 99 novozaraženih

Zorana Stekovic

Vršac: Vodič za ozakonjenje stambenih objekata dostupan romskim porodicama

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija