24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Pančevo Sport Srbija Vesti

Dva zlata za Pančevce na Sportskim igrama mladih

Sa finala Sportskih igara mladih 2021. mladi pančevački sportisti doneli su dva zlatna odličja. Trinaestogodišnji Marko Milanović, najmlađi FIDE majstor, iako je za razliku od prethodne dve kada je bio prvi, ove godine zauzeo drugo mesto, odlukom organizatora dobio je zlatnu medalju. Njegova vršnjakinja Mina Kapor, kojoj je ovo bilo prvo učešće na SIM bila je najbolja među teniserkama.

Najveći sportski događaj za mlade u celom regionu ove godine okupio je više od  100.000 školaraca, koji su se kvalifikacijama u svojim državama izborili za učešće na finalu održanom u Splitu. Na finalnim takmičenjima u 10 sportova takmičilo se više od 900 najboljih.  Svečanoj ceremoniji zatvaranja Sportskih igara, na splitskoj rivi mališani su bili u prilici da se upoznaju sa brojnim svetskim sportskim asovima kao što su Dejan Tomašević, Predrag Mijatović, Luis Figo, Fernando Jero… Delegaciju naše zemlje predvodio je ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić.

Related posts

TV Pančevo u novogodišnjoj noći sa vatrogascima

Katarina Popović

Vučić u ponedeljak sa Hanom u Beogradu

Zorana Stekovic

Počinje zimsko računanje vremena

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija