21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Vesti Vršac

Vršac: Održan sastanak direktora svih škola na teritoriji Južnog Banata

Sastanak direktora svih škola na teritoriji Južnog Banata sa načelnicom Školske uprave Snežanom Oluški Vlačić, održan je juče u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum. 

U ime domaćina ovogodišnjeg sastanka ispred naše lokalne samouprave prisustvovao je Miroslav Lepir, član Gradskog veća za obrazovanje. Tema sastanka bio je početak nove školske godine i modeli nastave koji će se primenjivati u zavisnosti od epidemiološke situacije.  Grad Vršac se nalazi u zelenoj zoni i đaci će krenuti u školu uobičajeno po modelu 1, imaće neposrednu nastavu u školi, a časovi će trajati 45 minuta. Za gradove i opštine koji se nalaze u žutoj zoni primenjuje se model 2 koji podrazumeva neposrednu nastavu u školi za učenike od prvog do šestog razreda, a za učenike sedmog i osmog razreda i za srednjoškolce kombinovanu nastavu dok se treći model nastave odnosi na opštine koje se nalaze u crvenoj zoni i podrazumeva nastavu na daljinu za srednjoškolce i učenike viših razreda osnovnih škola.

Školska uprava, lokalne samouprave i škole će biti u svakodnevnoj komunikaciji i na osnovi aktuelne epidemiološke situacije određivati model nastave. Na sastanku se govorilo i o drugim aktuelnim temama vezanim za početak školske godine.

Related posts

Akcija “Zasadi drvo” u Pančevu

Mica Milakov

Stigla donacija društvu “Tamaši Aron” iz Vojlovice

Ivana Bogdanovski

Vlada Srbije danas usvaja nove mere za borbu protiv korone

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija