25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Predsednik Vučić iz Slovenije: Danas je Srbija snažna država, postajemo lider u regionu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se obraća građanima Srbije iz Slovenije, sa Bleda, uoči bledskog strateškog foruma, direktnim uključenjem u program TV Pink.

– Hvala našim domaćinima na gostoprimstvu. Ovde razgovaramo o Otvorenom Balkanu, razogvaramo o brojim bitnim pitanjima. Nalazimo se u prostorijama kozulata Srbije. Ovih 17 kvadrata u kojima se nalazimo su teritorija Republike Srbije. Mi smo sa premijerima Albanije i Makedonije razgovarali o mnogim bitnim temama. I sa Zoranom Jankovićem smo razgovarali o nekim važnim temema. – rekao je Vučić.

– Inicijativa Otvoreni Balkan ima budućnost. Borimo se za sve one principe na kojima počicva EU. Ne znam kome bi smetlao da između Beograda i Skoplja imate granice ili i Beograda i Tirane – naveo je predsednik Vučić.

Vučić je rekao da je za Srbiju strahovito važno da čuva mir i istovremeno da snaži Srbiju.

– Naša prosečna plata je nekada bila 330 evra a danas je 560 evra. To su neverovatne promene. Broj stranih direktnih investicija u Srbiji je 61 odsto u odnosu na celokupan Zapadni Balkan. Neki doživljavaju inicijativu Otvornei Blakan da Srbija želi d adominira na Balaknu, a mi smao želimo mirno i da živimo sa komšijama. Otvoreni Balkan ima podršku SAD.

– Očekujemo veliku posetu Kancelarke Angele Merkel Srbiji. To je bitno za Srbiju, mnogo toga ćemo moći da saznamo o nemačkom pogledu na Balkana, Nemačku moramo da imamo na svojoj strani ako želimo dalje da napredujemo – rekao je Vučić.

Predsenik Srbije je govorio o značaju bezbedbnosnog foruma u Bledu i značaju koji on ima za Srbiju.

– Mi moramo da čuvamo jedni druge, moramo da razmišljamo o budućnosti, moramo da se poštujemo. Kurti i ostali će da potegnu argument Srebrnice uvek – rekao je Vučić.

Predsednik je istakako da će Srbija uvek pomagati razovj Republike Srpske.

– Nama je cilj da se spojimo i sa Tuzlom i sa Sarajevom autoputem. Oni traže smenu milorada Dodika i tu se radi o veoma opasnom presedanu ako bi se to dogodilo. To ne bi bilo zasnovano na volji naroda. Takvih odluka neće biti, jer ne bi smelo da ih bude. Poznajem gospodina Šmita, jer mislim da on tako nešto ne bi uradio ikadfa. Ako to i uradi Srbija to neće nikada priznati. To bi bilo toliko opasno da ja nemam reči, zamislite da je Dodik to tražio za nekoga od njih. A mi koji imamo da utičemo na Dejtonski sporazum, odnosno njegovo sprovođenje nama bi rekli da se mešamo i da opstruiramo isti, to je potpuno neosnovano. Mi ne želimo da rušimo integritet ni Srbije ni BiH – navodi predsednik.

O ustoličenju mitropolita Joanikija

– Ja nisam potvrdio svoj dolazak nigde, nikome. Interesnanto je kako svaki dan čitam razne informacije o tome da li ću ići ili neću ići u Cetinje na ustoličenje iako ja o tome ništa nisam rekao. Đilasovi privatni mediji o tome pišu bez ikakvih izvora i osnova. Ja znam te DOS-ovce koji su otišli u CG da varaju građane Crne Gore kao i građane Srbije što su varali. Ja razmatram sve svakodnevno, i doneću odluku o tome da li ću ići na Cetinje ako je to u skladu sa interesima Srbije i SPC – rekao je Vučić.

O lažima i napadima na njega i njegovu porodicu

– Vi sad kada sve to slušate, pitate se šta je u glavama tih ljudi. Evo, moj sin se ženi… Koga briga što se moj sin ženi ili ne ženi. To da sam imperatorm toga sam se naslušao. Moj brat ne zna ni gde je Alo, niti čita te novine, ali laži da je on vlasnik toga postoje i postojaće jer ljudi lažu a nemaju jasne argumente za bilo šta što kažu – rekao je Vučić. 

O spoljnim napadima na Srbiju

– Danas je Srbija dovoljno snažna, Srbija postaje lider u regionu, Srbija ima najnižu cenu električne energije u reguionu. Srbija zahvaljujući dobrim ugovorima u Srbiji ima najnižu cenu gasa – navodi Vučić.

– Ja se radujem što sam noćna mora tajkunima, jer je to dokaz da radim dobro za Srbiju. Shvatio sam da mogu da se borim koliko god za Srbiju, ja živim za Srbiju 24 sata dnevno – rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da ga jedino pogađa kada mu napadaju porodicu najbesmislenijim lažima.

Related posts

Još 102 nova slučaja korone u Srbiji!

Bojana Kecic

Marinika Tepić je kamen oko vrata nasilniku Draganu Đilasu

Mica Milakov

Preti Vučiću snajperom, uhapšen munjevitom brziom BIA!

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija