2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Ambasador Slovačke u poseti Padini

Ambasadoru Slovačke u Srbiji Fedoru Rosohu upriličen je doček u Padini gde je posetio Evangeličku crkvu i Оsnovnu školu ,,Maršal Tito“, najveću slovačku školu u Srbiji. Na radnom sastanku u Mesnoj zajednici upoznao se i sa radom udruženja građana sa teritorije Padine.

Njegova ekselencija ambasador Slovačke u Srbiji Fedor Rosoha posetio je Opštinu Kovačica, a u sklopu nje upriličen mu je doček u Padini. U ovom južnobanatskom mestu je posetio Evangeličku crkvu i susreo se sa tamošnjim sveštenikom Janom Cickom, nakon čega je posetio Etno dom i postavljenu izložbu oslikanih tanjira Udruženja žena ,,Padina“. Fedor Rosoha se nedavno sastao i sa ministrom građevinarstva i infrastrukture Tomislavom Momirovićem.

Ambasadora je ispred Mesne zajednice Padina dočekala delegacija u sastavu Marijana Meliš pomoćnica predsednika Opštine Kovačica, Janko Kolarik predsednik Mesne zajednice Padina i Maria Glasova direktorka OŠ ,,Maršal Tito“ u Padini.

Janko Kolarik predsednik Mesne zajednice Padina, koji je ujedno i predsednik Mesnog odbora Matice Slovačke kaže da mu je veliko zadovoljstvo što su prvi put ugostili ambasadora Rosoha. On je u Srbiji od 20. januara prošle godine, a ovom prilikom upoznao se sa životom meštana Padine i ovdašnjim brojnim udruženjima građana na neformalnom radnom sastanku.

Gosti su posetili i Osnovnu školu ,,Maršal Tito“, koja je najveća slovačka škola u Srbiji, a zatim je upriličen kulturno – umetnički program u svečanoj sali mesne zajednice Padina. Na kraju posete obišli su Jana Bačura, slovačkog naivnog slikara iz Padine, nakon čega je priređen ručak u Lovačkom društvu ,,Zec“.

Related posts

Predsednik Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost: Neće biti pogroma kao 2004. godine, ni Oluje, ni Bljeska!

Nikola Toadjer

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

Zorana Stekovic

Vučić za Glas Amerike: Razumemo stav SAD, ali borimo se za svoje interese

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija