29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Ministar I predsednik PS-a Vulin: Djukanović ne misli o tuđim glavama

“Nema ničeg što Milo Đukanović ne bi uradio da izazove tenzije i sukobe unutar Crne Gore nadajući se da će tako ostati na vlasti. Pozvati na protest protiv ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru, može samo onaj ko bez i malo odgovornosti za tuđe glave pokušava nemirom i neredom da čuva svoju moć koju izjednačava sa svojom glavom”, izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin o najavi Mila Đukanovića da će biti medju protivnicima ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju ukoliko SPC ne odustane svečanosti u Cetinjskom manastiru.

“Ako bude nereda u Cetinju hoće li policija Crne Gore morati da upotrebi silu protiv policijskog obezbeđenja predsednika Crne Gore i da li će u tom slučaju Đukanovič pozvati NATO u pomoć kako je pretio tokom litija? I da li će za nerede optužiti Vučića i Srbiju pošto ih inače optužuje za sve? Da li  je bilo kome jasno šta je cilj protesta, da se mitropolit ne ustoliči ili da mu se pokaže da postoje mesta zabranjena “za Srbe i pse” kako je maštao ustaški ideolog, po mnogima otac crnogorske nacije Sekula Drljević? Nadam se da će se političari koji bi nasledniku Svetog Petra Cetinjskog da zabrane da ga nasledi na Cetinju setiti Njegoša, ako su ga ikada i čitali, “velikaši proklete im duše”, poručio je ministar i predsednik PS-a Vulin.

Foto: tanjug

Related posts

Unija mladih SNS-a organizovala akciju čišćenja i uređenja zelene površine

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir: Svetsko priznanje zbog napora u međunarodnom smanjivanju tenzija

Nikoleta Dragaš

Potpisane izjave o namerama; Predsednik Vučić: Za bolju budućnost i mir

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija