29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Gerontološki centar Pančevo dobitnik priznanja

Gerontološki centar Pančevo dobitnik je zahvalnice za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa. Ovo priznanje dodelili su im Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komora socijalne zaštite.

Zahvalnica za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije korona virusa stigla je i u Gerontološki centar Pančevo. Prema rečima zaposlenih ovo priznanje ih je obradovalo,  jer su resorno ministarstvo i Komora socijalne zaštite prepoznali njihovo zalaganje tokom prethodne godine kada su bili pred velikim izazovima usled  pandemije korona virusom. Direktorki Gerontološkog centra Pančevo  Tanji Lukić uručeno je ovo značajno priznanje.

– Sam naziv kaže “Tihi heroji”. To su ljudi koji su radili na prvoj liniji fronta i koji su iskazali maksimalnu požrtvovanost, odgovornost i strpljenje da zaštite i sačuvaju zdravlje svih naših korisnika. Sa druge strane imamo korisnike koji su pokazali visoku  odgovornosti, kazala je Tanja Lukić.

Direktorka Gerontološkog centra Pančevo Tanja Lukić, ističe da su  zahvaljući podršci Ministarstav za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ali i svih  relevantnih struktura u Pančevu uspeli da kovid 19 drže pod kontrolom.

– Zahvaljući svesrdnoj pomoći našeg Ministartva za boračka i socijalna pitanja, Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, Kriznog štaba Pančevo, Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja, Opšte bolnice smo uspeli da se izborimo sa kovidom. Sve ustanove su nam bile na raspolaganju 24 sata, jedino na ovakav način smo mogli da istrajemo, rekla je Lukić.

U Gerontološkom centru Pančevo trenutno je na smeštaju 200 korisnika. Situacija je epidemiološki stabilna uz poštovanje svih propisanih mera, ističe direktorka Lukić. Takođe više od 90 odsto korisnika koji žive u ovoj ustanovi su potpuno imunizovani. Trenutno se sprovodi i anketiranje za treću dozu vakcine.

Related posts

Predsednik Vučić čestitao paraatletičaru Nebojša Đurić na borbi u Tokiju

Miroslava Cvejin

Lančani sudar na Pančevcu otežao saobraćaj

Jasmina Petkovic

Manifestacija “Zlatna dirka”

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija