29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Crveni krst Pančevo: Tri akcije dobrovoljnog davanja krvi

Crveni krst Pančevo u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine planirana za ovu nedelju tri akcije dobrovoljnog davanja krvi u gradu Pančevu kako bi se povećale zalihe krvi koje su trenutno na niskom nivou.

Ovakvo stanje jeste karakteristično za letnje mesece i period godišnjih odmora ali dodatno se javlja  potreba za većim zalihama krvi zbog povećanog broja operacija koje se obavljaju u bolnicama širom zemlje. Kako je pandemija izazvana virusom Kovid 19 stavila u prvi plan isključivo lečenje i oporavak obolelih, tokom proteklog perioda operativni zahvati su obavljani u manjem obimu i odlagani su za druge termine. To je jedan od dodatnih razloga za povećanim potrebama  jedinica  krvi.

Prva vanredna akcija se organizuje u utorak 31.08.2021. u vremenu od 9:00 do 12:00 časova,  uz podršku i ispred  JKP „Grejanje“  u Ulici Cara Dušana 7 u Transfuziomobilu – moderno opremljenom  namenskom vozilu za prikupljanje krvi na terenu.

Druga vanredna akcija se organizuje istog dana, utorak 31.08.2021. u vremenu od 14:00 do 16:00 časova u Ulici vojvode Radomira Putnika ispred Galerije savremene umetnosti takođeu Transfuziomobilu.

Redovna Gradska akcija davanja krvi se organizuje u sredu 01.09.2021. u vremenu od 9:00 do 12:00 časova, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo, Žarka Zrenjanina broj 15.

Sve tri akcije se realizuju uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti izazvane virusom Kovid 19.

Podršku akciji dobrovoljnog davanja krvi mogu da daju sve zdrave osobe, starosti od 18 do 65 godina. U našoj zemlji muškarci mogu dati krvi svakih 12, a žene svakih 16 nedelja.

Related posts

Božićna čestitka protonamesnika Slađana Tubića

Nikola Toadjer

Jevrić: FK “Železničar” u višem rangu je naš cilj i obaveza

Mica Milakov

Mediji pišu o uspešnoj vakcina diplomatiji Srbije

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija