2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Ministar Vulin iz Stričića: Dok Srbiju vodi predsednik Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Stričićima na Manjači da je srpski narod nepobediv kada je jedinstven i kada o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto bez obzira gde živi.

„Dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana i biti branjena onoliko koliko će biti branjena, čuvana i sačuvana Republika Srbija. Gde god Srbin da živi mora da zna da Srbija brine o njemu i da će brinuti o njemu“, poručio je ministar Vulin na centralnoj manifestaciji „56. Kočićevog zbora“ u Stričićima na Manjači.

Ministar je naglasio da je Republika Srpska nastala borbom srpskog naroda i da je nisu stvorile ni velike ni male sile, da ona nije dogovorena, napisana, potpisana, već da se narod Republike Srpske digao da mu se ne ponovi jasenovački genocid.

„Narod koji ima iskustva Jasenovca, Jadovna i Prebilovaca nema pravo da dopusti da bilo ko drugi odlučuje o njegovoj sudbini, nema pravo da dopusti da njegovu Republiku Srpsku ponište i unište“, rekao je ministar Vulin.

Istakavši da je bilo i težih vremena, a da su današnja teška, ministar je rekao da su Srbi uvek imali samo jedan odgovor u teškim vremenima – da nađu i iznedre ljude bolje i veće od teških vremena.

„I tako kada nam kažu da će nam nametnuti zakon po kome ćemo morati da mislimo kako nam kažu o lažnom genocidu u Srebrenici, mi odgovorimo jedinstvom. Kada nam kažu i nametnu obavezu da spustimo glavu i prestanemo da mislimo kao jedno o sebi, mi odgovorimo jedinstvom. Kada god nam kažu da će drugi odlučivati o nama, a mi budemo jedno od Beograda do Banjaluke i svuda gde Srbi žive, onda je srpski narod nepobediv“, istakao je ministar Vulin.

Dodao je da ne preteći nikome, Srbi stvaraju zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom.

„Jer to je srpski svet, jedinstven politički narod koji o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto bez obzira gde traje, bez obzira gde živi. Kada mislimo jedni na druge i jedni o drugima, kada nas svaka rana boli, kada nas svaki uspeh raduje. Ne preteći nikome stvaramo zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom“, zaključio je ministar Vulin.

Centralnu manifestaciju „56. Kočićevog zbora“ sa ministrom Vulinom obišao je i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Tradicionalna manifestacija „Kočićev zbor“ održava se od 1965. godine, poslednje nedelje avgusta, a posvećena je narodnom tribunu i književniku Petru Kočiću.

Related posts

Vučić: Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji

Mica Milakov

Vučić sa Srbima na severu Crne Gore proslavlja Badnji dan!

Mica Milakov

Poseta Baletskoj školi ,,Dimitrije Parlić”

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija