30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Održan sastanak članice Gradskog veća za obrazovanje i direktora škola u Pančevu

Tema sastanka je bila početak rada osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Pančeva, uz poštovanje odluke Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola, formiranje Komisije za utvrđivanje kriterijuma za nagrađivanje učenika, kao i predlog za pripremu potreba škola za narednu školsku godinu.

Od 1. septembra će osnovne i srednje škole početi sa redovnim radom, časovi će trajati 45 minuta, uz obezbeđivanje svih uslova za rad, odnosno uz postupanje po uputstvima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Kriznog štaba. Planira se praćenje razvoja epidemiološke situacije i dalji rad će se odvijati u skladu sa tim.

Na osnovu inicijative Grada, u saradnji sa Regionalnim centrom za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo, biće formirana komisija nadležna za utvrđivanje kriterijuma za nagrađivanje učenika. Direktori, predstavnici osnovnih i srednjih škola, direktor Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ Pančevo i članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za oblast obrazovanja, mr Tatjana Božić, predložili su formiranje pomenute komisije kako bi se utvrdili kriterijumi za nagrađivanje učenika.

Sumirana je prethodna godina koja je bila specifična i teška kako za škole, tako i za zaposlene, decu i roditelje, te se razgovaralo o načinu prevazilaženja problema koji su se javljali i evidentirane su potrebe škola po pitanju naredne školske i kalendarske godine.

Related posts

Novih 100 obolelih, jedna osoba preminula

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić sutra obilazi radove na Kliničkom centru Srbije

Ivana Bogdanovski

Vučić sa Skotom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i dijalogu Beograda i Prištine.

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija