18. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Kupališta u Ivanovu i Kačarevu se ne preporučuju za kupanje

Na osnovu Ugovora o vršenju usluge ispitivanja kvaliteta površinskih voda Tamiš, Dunav, Ponjavica, kupalište u Ivanovu, jezero u Kačarevu: br.XI-13-404-107/2021od 22.06.2021. godine, zaključenog između Gradske uprave grada Pančeva i Zavoda za javno zdravlje Pančevo, Zavod za javno zdravlje Pančevo i ove godine u letnjoj sezoni vrši redovno ispitivanje kvaliteta voda koje se koriste za kupanje i rekreaciju na sledećim lokacijama:

– reka Tamiš – kupalište u Pančevu, Glogonju i Jabuci,

– reka Dunav –kupalište „Bela Stena“ (levo i desno od špica),

– Ponjavica – kupalište u Omoljici i Banatskom Brestovcu,

– kupalište u Ivanovu,

– jezero u Kačarevu.

Definisan obim mikrobioloških analiza je: fekalne koliformne bakterije, ukupne koliformne bakterije,crevne enterokoke i broj aerobnih heterotrofa, a definisan obim fizičko-hemijskih analiza je: pH, suspendovane materije, rastvoreni kiseonik, zasićenost kiseonikom, BPK5, HPK, nitrati, nitriti, amonijum jon, hloridi,određivanje ukupnog ostatka posle isparenja na 105oC,(ukupna mineralizacija), elektroprovodljivost na 20oC, gvožđe, cink,olovo, kadmijum, živa i nikl.

Na osnovu rezultata i obavljenih laboratorijskih ispitivanja i stručnog razmatranja može se zaključiti sledeće:

1. Kupališta reke Tamiš u Pančevu, Jabuci i Glogonju, kupališta reke Dunav -Bela stena (levo i desno od špica) i kupalište Ponjavice u Banatskom Brestovcu i Omoljici MOGU SE KORISTITI U SVRHU KUPANJA I REKREACIJE.

2. Kupalište u Ivanovu i jezero u Kačarevu se NE PREPORUČUJU ZA KORIŠĆENJE ZA KUPANJE I REKREACIJU.

Related posts

Zdrava ishrana ključna za pravilan razvoj dece

Jelena Obradović

Deo ulice Stojana Novakovića zatvoren za saobraćaj

Miroslava Cvejin

Uspesi džudo kluba “Dinamo”

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija