29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Servisna informacija

SERVISNE INFORMACIJE 26.08.2021.

PROGNOZA U Pančevu prepodne umereno oblačno, popodne sunčano. Duvaće slab, vetar. Minimalna temperatura 14° C, maksimalna dnevna 27° C.

U petak pretežno sunčano. Duvaće umeren, vetar. Minimalna temperatura 17° C, maksimalna dnevna 22° C.
U subotu pretežno sunčano. Duvaće slab, severni vetar. Minimalna temperatura 14° C, maksimalna dnevna 30° C.
U nedelju umereno oblačno. Duvaće slab, vetar. Minimalna temperatura 14° C, maksimalna dnevna 24° C.

BIOPROGNOZA Cerebrovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima se savetuje oprez usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće kod meteoropata. Neophodna je dodatna pažnja učesnika u saobraćaju.

HITNA –24 ambulantni pregled,  4 –  kućne  posete,5  – dece. Pacijenti su se najčešće javljali zbog povišenog krvnog pritiska i povišene temperature. Intervencija na javnom mestu  nije bilo ni  saobraćajnih nezgoda.

Kovid ambulanta u Zmaj Jovinoj radi od 7 do 19 sati, br tel. 062/807 31 10, 062/807 31 09, 062/807 31 47 

Zdravstvena ambulanta ,,Donji grad“ u ulici Žarka Zrenjanina 41, se od 12. jula vraća u normalan režim rada, sa radnim vremenom od 07 do 20 časova.Kontakt telefon: 013/348-866

Od 24. aprila 2021. god. zatvorena je Kovid 2 ambulanta koja je bila u bivšem Kožnom dispanzeru u Miloša Obrenovića 4, saopštio je Dom zdravlja Pančevo.Ambulanta Centar koja je privremeno bila izmeštena u prostorije ambulante „Novi svet” vraća se od 26. aprila u prostorije ambulante Centar 2 u Miloša Obrenovića 4.Broj telefona ambulante ,,Centar” je: 013/345-077.

Od 09. jula jedini vakcinalni punkt će biti u apoteci ,,Higija“ u ulici Miloša Obrenovića 2-4. gde će se vršiti vakcinacija i revakcinacija i zakazanih i nezakazanih u vremenu od 08 do 20 časova.

Vakcinacija građana Južnobanatskog okruga nastavlja se i dalje. Građani mogu biti vakcinisani bez obzira da li su zakazani preko eUprave ili ne. Gradjani sa sobom treba da ponesu ličnu kartu ili neki drugi dokument Izdat od MUPa Srbije radi identifikacije i JMBG podataka. Zdravstvena knjizica nije neophodna.

U Mikrobiološku laboratoriju Zavoda za javno zdravlje Pančevo   vrši se testiranje na antitela na virus Kovid 19

TEL. KOL-CENTRA ZA PRIJAVLJIVANJE ZA VAKCINACIJU 0800 222 334,  kao i preko portala e-uprava

KOL CENTAR: 013 /308 – 950, 308-960,  308 736

TRANSFUZIJA –  sreda 9 – 12 sati –  Crveni krst Pančevo, Ul. Žarka Zrenjanina br. 15. Svake poslednje srede u mesecu, akcija se održava od 13 do 17 sati.

PORODILIŠTE – 062 8048619 –   3 devojčice

PANTRANSPORT –  Autobusi „Pantransporta“ iz Pančeva na gradskim i međugradskim linijama SAOBRAĆAJU po letnjem redu vožnje od ponedeljka, 28. juna do 1. septembra. Autobusi na gradskim linijama će samo u jutarnjem i popodnevnom špicu soabraćati na 30 minuta.

Sezonska linija prema Devojčakom bunaru, pozak petkom u 18 sati sa Glavne stanice u Pančevu i vikendom u 7.30 i 18 sati. Povratak iz Devojčakog bunara, petka u 19 sati i tikendom u 8.30 i 19 sati.

SAOBRAĆAJ  Zbog planiranih radova na rekonstrukciji  kolovoza za saobraćaj je zatvorena Ulica Dimitrija Tucovića od Ulice Moše Pijade do Braće Jovanović. U prvoj fazi radova došlo je  do izmene i na linijama javnog gradskog prevoza: Linija 2 Kotež I – Tesla – Dolovo, Linija 3 Stari Tamiš – Pančevo – Jabuka, Linija 22 Pančevo – Glogonj, Linija 24 Pančevo – Kačarevo. Vozila se ne kreću ulicama Vojvode Radomira Putnika, Generala Petra Aračića i Dimitrija Tucovića već ulicama Svetog Save, Moše Pijade, Dimitrija Tucovića i dalje starom trasom. U prvoj fazi radova građani ne mogu da koriste dva stajališta: kod Zavoda za zapošljavanje i kod Gradske uprave.

Nakon završenih radova na asfaltiranju Ulice Dimitrija Tucovića u delu od Moše Pijade do Braće Jovanovića, sledi druga faza radova.

Druga faza na rehabilitaciji ulice Dimitrija Tucovića sprovešće se od raskrsnica sa ulicom Braće Jovanovića do kraja ulice Dimitrija Tucovića zaključno sa raskrsnicom ulice Vojvode Radomira Putnika. U periodu od 16. do 31. avgusta u tom delu Pančeva biće totalno obustavljen saobraćaj.

U drugoj fazi kada se zatvaraju ulice Dimitrija Tucovića i Generala Petra Aračića od ulica Braće Jovanovića do ulice Trg Slobode, doći će do izmene na sledećim linijama javnog gradskog prevoza:

– Linija 2 Kotež I – Tesla – Dolovo
– Linija 3 Stari Tamiš – Pančevo – Jabuka
– Linija 22 Pančevo – Glogonj
– Linija 24 Pančevo – Kačarevo. 

Izmena u trasi će se sastojati u tome što se vozila neće kretati ulicama Vojvode Radomira Putnika, Generala Petra Aračića i Dimitrija Tucovića, već ulicama Svetog Save, Moše Pijade, Dimitrija Tucovića i dalje starom trasom.

– 5a MZ Mladost – Centar – Rafinerija 
– 6 Centar – Strelište – Vojlovica – Rafinerija
– 14 Kotež 2 – Centar – Rafinerija – Omoljica
– 25 Pančevo – Banatski Brestovac
– 27 Pančevo – Ivanovo

Izmena u trasi će se sastojati u tome što se vozila neće kretati ulicama Trg Slobode i ulicom Vojvode Petra Bojovića, već ulicom Žarka Zrenjanina i dalje starom trasom.

U drugoj fazi građani neće moći da koriste tri stajališta i to: kod Zavoda za zapošljavanje, kod Gradske uprave i kod Snežane.

ŽELEZNIČKI SAOBRAĆAJ – Voz za Vršac  saobraća normalno. Voz Pančevo – Ovča saobraća po redu vožnje. Za sve informacije oko polazaka sa železničkih stanica u Pančevu, pozovite broj telefona 013/ 341 111.

DRUMSKI SAOBRAĆAJ – Puteviu gradu su prohodni i saobraćaj se neometano odvoja. Na vozače se apeluje da voze oprezno i poštuju saobraćajne propise. Budite koncentrisani, vežite pojas, smanjite gas.

Komunalna policija u Pančevu prijave građana prima na broj telefona 308-950 ili na e-mejl: komunalna.policija@pancevo.rs ili na šalteru u Gradskom uslužnom centru.  „Sistem 48″, koji omogućava građanima da prijave komunalni problem na tel. 013/308-948. U roku od 48 sati, problem bi trebalo da bude otklonjen ili građanin obavešten o statusu svog zahteva.

Related posts

SERVISNE INFORMACIJE 5.1.2021.

Jelena Obradović

Rok za treću ratu poreza na imovinu ističe danas

Nikoleta Dragaš

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija