21. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Predstojeća poseta predsednika Alijeva daće novu dimenziju saradnji sa Azerbejdžanom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma ambasadora Republike Azerbejdžan Kamila Hasijeva i poželeo mu uspešan diplomatski mandat u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da Srbija pridaje poseban značaj strateškom partnerstvu sa Azerbejdžanom, a da je u narednom periodu potrebno da zajednički radimo na snaženju ekonomske i svake druge saradnje. On je istakao da će predstojeća poseta predsednika Alijeva dati novu dimenziju našoj saradnji i, tim povodom, uputio srdačne pozdrave predsedniku Alijevu.

Predsednik Vučić je izrazio posebno zadovoljstvo što Srbija zajedno sa Azerbejdžanom, kao predsedavajućim Pokreta nesvrstanih zemalja, organizuje u Beogradu obeležavanje važnog jubileja – 60. godišnjice osnivanja PNZ. Rekao je, takođe, da dve zemlje povezuje i opredeljenje za čvrsto poštovanje međunarodnog prava i, s tim u vezi, izrazio zahvalnost Azerbejdžanu za poštovanje teritorijalnog integriteta i suveriteta Srbije.

Ambasador Hasijev je preneo pozdrave predsednika Alijeva i rekao da će sporazumi, koji će biti potpisani tokom predstojeće posete, dati veće mogućnosti za saradnju.

Related posts

Ko su članovi NATO lobističke organizacije “BCBP”?

Jasmina Petkovic

DANAS MANJE ZARAŽENIH NEGO JUČE: Preminule 4 osobe, preko 800 pozitivnih uzoraka, a ovaj podatak BRINE!

Mica Milakov

U poslednja 24 časa u Srbiji 2.218 pozitivnih na korona virus, 34 osobe preminule

Ivana Golubovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija