27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

U toku su radovi u OŠ „Đura Jakšić“

Radove u OŠ „Đura Jakšić“ obišli su Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje, predstavnici MZ Tesla Nemanja Bojić, Žarko Rakočević i Dragana Kreko, kao i predsednica Školskog odbora Branka Veličković.

Ove godine izdvojena su sredstva u visini od 500.000 dinara za gasnu kotlarnicu škole, kao i 900.000 dinara za uređenje školske kuhinje. Radovi na uređenju kuhinje su u toku.

– U nekoliko poslednjih godina Grad Pančevo je izdvojio značajna materijalna sredstva za uređenje školskog prostora OŠ “Đura Jakšić“. Treba izdvojiti sredstva i pomoć oko uređenja dvorišta i multifunkcionalnog sportskog terena. Zajedno sa sredstvima iz Pokrajine, radi se o sredstvima u visini od oko 18.000.000 dinara. Za prvu fazu zamene fasadne stolarije Grad Pančevo je izdvojio oko 5.500.000 dinara. Nadamo se da će Grad u narednom periodu izdvojiti sredstva za drugu fazu zamene fasadne stolarije, rekla je Tatjana Božić.

Direktor škole Rade Barjaktarević ističe, osim dobre saradnje sa Gradom i saradnju sa Mesnom zajednicom na čijoj je teritoriji škola:

– Oko uređenja školskog dvorišta pomogla nam je i MZ „Tesla“. Izdvojili su sredstva u visini od oko 270.000 dinara za uređenje zemljanih površina: sejanje trave, sađenje drveća i postavljanje klupa. Takođe, MZ „Tesla“ svake godine organizuje kupovinu novogodišnjih poklona za naše prvake. MZ i škola često zajednički učestvuju u raznim akcijama koje se organizuju na teritoriji naše mesne zajednice.

Foto: Grad Pančevo

Related posts

Vučić se sastao sa predstavnicima kompanije Bizerba

Katarina Popović

Vučić: EU dodatno da utiče na Prištinu da povuče jednostrane poteze

Mica Milakov

Lečenje gojaznosti uz nadzor stručnjaka

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija