25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Pančevo Vesti

“Porodični dani” u Omoljici završeni fijakerijadom

Posle deset dana završena je u Omoljici manifestacija, kolažnog karaktera , pod nazivom „Porodični dani”. Program je bio raznolik, a poslednjeg dana, održana je fijakerijada.

Glavni organiaztor “Porodičnih dana” bila je lokalna Mesna zajednica, koja je i ove godine uspomoć udruženja, klubova i drugih seoskih institucija pripremila nih interesantnih i raznorsnih sadržaja. Fijakerijada” je jedna od manifestacija koja je ove godine , posle skoro decenije, ponovo organizovana u Omoljici.

 „Fijakerijada”, je u suštini živo sećanje na tradiciju uglednih porodica koje su gajile i danas gaje vrsne konje. Sama činjenica da je ova manifestacija privukla veliki broj ljudi pokazuje da to ima vrednost i kvalitet. Imala je takmičarski i revijalni deo i okupila je više desetina učesnika s jasnom tendencijom da se tradicija očuva i neguje ovaj hobi.

U trkama preciznosti i brzine dvoprega i četvoroprega, kao i u revijalnoj paradi najlepših pastuva i kobila učestvovale su ergele iz Pančeva, ali i mnogih drugih gradova i mesnih zajednica.

Related posts

Vladimir Orlić: Molimo međunarodnu zajednicu da reaguje

Miroslava Cvejin

Predsednik Vučić danas sa Fon der Lajen u Beogradu

Mirjana Popović

Mihajlovićeva: Konkurs za energetsku efikasnost za gradove i opštine otvoren do 21. maja

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija