25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

U Kačarevu 15. “Susret gajdaša”

Udruženje “Vardar” iz Kačareva organizuje 15. “Susret gajdaša”.  Manifestacija će biti održana 22. avgusta, s početkom u 19 sati. Manifestaciju su podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice.

Tradicionalna manifestacija “Susret gajdaša”  pod nazivom “Sličnosti i razlike” biće održana 22. avgusta. Ovu manifestaciju organizuje Udruženje “Vardar” iz Kačareva, a posetiocima će se predstaviti učesnici iz naše zemlje i Makedonije.

Kačarevo kao multinacionalna sredina prihvatilo je Makedonce koji su kolonizacijom došli i sa sobom doneli najvrednije što su imali – jezik, kulturu, običaje i tradiciju. Nešto što je još uvek živo iz tog perioda, svakako su i gajde. Cilj manifestacije je da se ovaj muzički instrument sačuva od zaborava i da se približi mlađim generacijama. Manifestaciju su podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje Republike Srbije i Nacionalni savet makedonske nacionalne zajednice.

Related posts

Predsednik Vučić: Svi punoletni građani u maju i novembru dobijaju po 30 evra

Vanja Vićentić

Mere zaštite u salonima

Jasmina Petkovic

Još 2.956 novih slučajeva, preminulo 14 osoba

Vanja Vićentić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija