22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Donacija NIS-a Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ Čukarica

Želeći da pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta rada zdravstvenih ustanova u našoj zemlji, kompanija NIS je donirala vozilo za potrebe patronažne službe Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ na Čukarici u Beogradu. Takođe, NIS je podržao rekonstrukciju odeljenja ginekologije Doma zdravlja Žarkovo, koji posluje pod okriljem Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“. U izvođenju pojedinih radova tokom rekonstrukcije učestvovali su i zaposleni NIS-a, članovi Kluba volontera. Ovom prilikom kompanija NIS je donirala „Jazak“ vodu za zaposlene i pacijente Doma zdravlja.

Dr Nenad Bjelica, direktor Doma zdravlja „Dr Simo Milošević“, zahvalio je kompaniji NIS na donaciji, navodeći da 227.000 ljudi ima opredeljene zdravstvene kartone u ovoj ustanovi.

„Prethodni period nas je kao društvo naučio da je državno zdravstvo nešto što je, naročito u prethodne dve godine, spasilo mnogo života. Ali, državno zdravstvo je tekovina koju treba da očuvamo kao društvo u celini. NIS nam je pokazao da zdravstveni radnici nisu ostali sami da se o njemu staraju i da ga očuvaju, već se javio kao pouzdan partner kada je to bilo najpotrebnije. Nalazimo se na umivenom i lepom odeljenju ginekologije, koje je zahvaljujući kompaniji NIS rekonstruisano, a ispred zgrade se nalazi vozilo koje je takođe dobijeno donacijom NIS-a, koje koristi naša služba polivalentne patronaže, koja obavlja najosetljiviji deo posla ove ustanove, a to je rad sa novorođenčadima i teškim bolesnicima“, naveo je Bjelica.

Milena Spasić, rukovodilac Sektora za društveno odgovorno poslovanje kompanije NIS, navela je da je ulaganje u glavne stubove našeg društva strateško opredeljenje NIS-a.

„U cilju podrške Domu zdravlja „Dr Simo Milošević“ donirali smo vozilo za potrebe patronažne službe. Verujemo da će ono omogućiti i medicinskom osoblju da lakše stiže na lokacije i kućne posete gerontološkim i onkološkim pacijentima, ali isto tako i pacijentima koji nisu u mogućnosti da dođu u Dom zdravlja na lečenje i terapije. Ponosni smo i na naše zaposlene, članove Kluba volontera, koji su učestvovali u renoviranju odeljenja ginekologije i koji su svojim radom i zalaganjem omogućili da boravak u ovom Domu zdravlja bude prijatniji svima“, navela je Milena Spasić i dodala da će NIS, u skladu sa svojim korporativnim sloganom „Budućnost na delu“, nastaviti sa podrškom lokalnoj zajednici u kojoj posluje, a poseban doprinos pružiće, kao i do sada, zdravstvenom sistemu Srbije.

Od 2009. godine, NIS je u podršku zdravstvenim ustanovama i medicinskim radnicima, kroz različite projekte, investirao više od 215 miliona dinara. Takođe, kompanija je u poslednjih godinu dana za zdravstvene radnike i pacijente obezbedila više od 70.000 litara pijaće vode „Jazak“. Značajnu podršku zdravstvenim institucijama NIS je pružio i tokom pandemije COVID-19, donirajući različitu neophodnu opremu i materijal.

Related posts

TRAGEDIJA: Preminuo Milan “Steva” Bokšan

Mica Milakov

Susret Vučića i Sijarta u Njujorku

Zorana Stekovic

Vučić gostu iz Kine poklonio DIJAMANTSKU SRPSKU OFICIRSKU SABLJU

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija