3. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Ministar Vulin: MUP mora da jača svoje kapacitete

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin istakao je danas u Novom Sadu da organizovani kriminal često menja forme delovanja i da policija, u skladu sa tim, mora jačati svoje kapacitete kako bi spremno odgovorila na svaki novi oblik.

Ministar Vulin je u Novom Sadu na kolegijumu Uprave kriminalističke policije na kome je prezentovana Obavezna instrukcija o kriminalističko-operativnom radu policije, ukazao da razvoj kriminalističko-operativnih metoda predstavlja važan korak u tom pravcu.

Ministar je pohvalio rezultate koje je Uprava kriminalističke policije ostvarila u prethodnom periodu, posebno u borbi protiv organizovanog kriminala, čija je kruna razbijanje jednog od najsurovijih kriminalnih klanova Belivuk-Miljković.

„Ova akcija rezultat je i dokaz stručnosti i znanja, ali i dokaz važnosti planskog i sistematičnog rada, koji jedino garantuje uspeh u borbi protiv svih vidova kriminala, naročito onih najtežih“, istakao je ministar Vulin i ocenio da će snažan doprinos u sistematičnosti i planskom delovanju imati upravo predstavljena Instrukcija.

Ukazao je da je poslednji ovakav akt donet pre 11 godina, od kada su se oblici kriminala značajno menjali, što je prouzrokovalo i nove metode u radu policije.

„Nova instrukcija, usaglašena sa pozitivnim zakonodavstvom, predstavlja važan osnov za efikasno postupanje ne samo u otkrivanju krivičnih dela, već i njihovom dokazivanju“, naglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je dodao da svaki policajac koji se bori protiv najtežih oblika kriminala ima apsolutnu podršku države na čijem je čelu predsednik Aleksandar Vučić.

Related posts

SNS Šabac: Podneta krivična prijava protiv Zelenovića

Mica Milakov

Izgorela čuvena pančevačka štamparija “6. oktobar”

Mica Milakov

Srbija će se vratiti na svetsku scenu, ali ne u ulozi negativca! Vučić u ekskluzivnom intervjuu za “The Pavlovic Today” o svim aktuelnim temama

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija