24. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Srbija Vesti

Danas više od 1.288 inficiranih, preminulo 7 ljudi! U Južnobatskom okrugu 41 novozaraženi

Ovo je najnoviji presek koronavirusa u Srbiji.

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 1.288 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo 7 pacijenata.

Kada je u pitanju Južni Banat, u poslednja 24h beleži se 41 slučaj virusa COVID-19. U Pančevu 25, Vršcu i Kovinu 5, Alibunaru 3. Kovačici 2 i Opovu 1. Bez zaraženih u Beloj Crkvi i Plandištu.

TREĆA DOZA VAKCINE OD SUTRA

Dopunska tj. treća (buster) doza vakcine protiv zarazne bolesti COVID-19 počeće da se daje u Republici Srbiji od utorka, 17. avgusta 2021. godine.

Dopunska tj. treća (buster) doza vakcine posebno se preporučuje sledećim kategorijama stanovništva:

• osobe sa narušenim imunitetom – imunodeficijencijama i stanjima imunosupresije, primaoci transplantata koštane srži i solidnih organa, osobe na hemodijalizi i osobe koje žive sa primarno ili sekundarno imunosuprimiranim pacijentima,

• osobe starije od 70 godina,

• osobe starije od 60 godina koje stalno borave u domovima za stara lica i drugim ustanovama socijalne zaštite,

• zaposleni u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne zaštite,

• putnici u međunarodnom saobraćaju – građani Srbije koji često putuju u inostranstvo, bilo zbog posla ili iz privatnih razloga.

Po dobijanju poziva od eUprave građani će moći da se vakcinišu u svim domovima zdravlja širom Republike Srbije, dok će u Beogradu, pored domova zdravlja za treću dozu biti otvoren i punkt u hali 11 Beogradskog sajma, a spisak punktova za imunizaciju će biti dostupan na Portalu eUprava.

Related posts

PIJAČNI BAROMETAR NA „ZELENOJ“ PIJACI

Ivana Bogdanovski

PSS Institut „Tamiš“ pomaže poljoprivrednicima da unaprede proizvodnju

Ivana Bogdanovski

Dani Padine 2018.

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija