19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Magazin Najvažnije Pančevo Vesti

Atelje Milošu Šobajiću u Starčevu

Nenad Miletić, stolar iz Starčeva, svoju prvu radionicu pretvorio je u atelje za našeg poznatog umetnika Miloša Šobajića.  Šobajić je preminuo baš kada se Grad Pančevo spremao da mu obezbedi novu prostoriju u kojoj bi stvarao svoja dela.

Poslednji atelje čuvenog slikara i vajara Miloša Šobajića nalazi se u Starčevu, u radionici stolara Nenada Miletića. Šobajić je u jednom intervjuu izjavio da bi “napustio Pariz zbog Starčeva” zbog čega su Grad Pančevo i gradonačelnik Aleksandar Stevanović hteli da mu se  oduže obezbedivši mu novi atelje baš u Starčevu.

Miloš i Nenad su godinama u toj radionici radili i stvarali rame uz rame.  Poslednje dve godine, Miloš je postao član porodice napominje Nenad Miletić.

Pored toga što je stolar, Nenad se bavi izradom frula i kavala. Ističe da je Šobajić voleo da sluša zvuke frule i na kraju je bio ispraćen ovim tonovima na svoj poslednji počinak. Nenad planira da radionicu pretvori u spomen sobu koju će nazvati po svom velikom prijatelju, “Miloš Šobajić”.

Related posts

Direktor SZO upozorava: Nismo ni blizu kraja, pandemija se ubrzava!

Nikola Toadjer

Brnabić: Plan da do kraja aprila vakcinišemo 2.100.000 građan

Nikola Toadjer

Vučić: Ništa lepše nisam video od ovog spomenika

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija