9. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

DANAS MANJE ZARAŽENIH NEGO JUČE: Preminule 4 osobe, preko 800 pozitivnih uzoraka, a ovaj podatak BRINE!

Ovo su najnoviji podaci o epidemiji u Srbiji.

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirana 7921 osoba, od čega je 817 ljudi bilo pozitivno. Od posledica kovida preminule su 4 osobe, a na respiratorima u bolnicama širom zemlje je 27 pacijenata.

Podsetimo, juče je bilo zaraženo 1,005 osoba, dok je preminulo 5 lica. Ono što brine u današnjem preseku je činjenica da je povećan broj pacijenata na respiratoru.

Inače, direktorka Insituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut” Verica Jovanović izjavila je danas da smo ušli u “novi talas” korone, dodajući da je virus globalno prisutan i da od sredine jula dolazi do naglog porasta broja inficiranih.

– Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije samo u prvoj nedelji avgusta došlo je do povećanja od 50 odsto zastupljenosti pozitivnih kovid pacijenata u 228 zemalja – rekla je Jovanovićeva.

Na pitanje da li Krizni štab za borbu protiv korone razmišlja da pooštri mere, i ukoliko razmišlja u kom pravcu bi to bilo, ona je rekla da je aktivnost štaba “kontinuirana”.

Related posts

Izložbe u Vršcu

Zorana Stekovic

Gradska većnica posetila Tehničku školu „23 maj“

Nikola Toadjer

Lečenje gojaznosti uz nadzor stručnjaka

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija