30. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Lipicaneri svetski poznata rasa konja

Lipicaneri su svetski poznata rasa konja, a imaju i veliki broj obožavalaca u Srbiji. Mnogi ovu rasu uzgajaju iz hobija. Jedan od njih je i Slobodan Pavlov iz Dolova, koji je sa svojim lipicanerima osvojio veliki broj nagrada na raznim fijakerijadama.

Ljubav prema konjima, Slobodan Pavlov imao je od malih nogu. Pre 25 godina kupio je prvo ždrebe, malog brdskog konja. Kasnije je nabavio lipicanere. Kaže da ova rasa nije mnogo zahtevna za uzgoj i da je to jedan od razloga zašto su najtraženiji u ovom kraju.

Pavlov je sa svojim lipicanerima učestvovao na raznim fijakerijadama po Banatu i Sremu, na kojima je osvojio veliki broj nagrada. Kako kaže, od konja nema nikakvu zaradu.

Hrana za konja i njegovo održavanje nisu skupi, ali jesu potkivanje, prevoz konja, fijaker. Dodaje da su ta ulaganja neophodna onome koji planira da se sa konjima takmiči širom Srbije.

Related posts

Treća faza Potamiškog kolektora gotova početkom 2020.

Jasmina Petkovic

“Romaška” proslavila Maslenicu

Nikoleta Dragaš

Vučić: Nadam se da ćemo vanredno stanje ukinuti pre kraja meseca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija