28. novembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Opovo Vesti

Izložba fotografija u Opovu

Po prvi put u Opovu je organizovana izložba na otvorenom. Duž pešačke staze u parku, od zgrade kulturnog centra do galerije, na montažnim panelima izložene su najuspešnije fotografije konkursa Eko kadar Opovo, koji je organizovala Opštinska narodna biblioteka Opovo i lokalna samouprava. Izložbu su otvorili direktorka ONB Opovo Katarina Nikolić Ralić i član stručnog žirija umetnički fotograf i ekolog Mario Leone Bralić.

Prva nagrada dodeljena je Nikoli Konstantinovu za fotografiju „Putnici od stakla“, drugu nagradu je dobila  Aleksandra Sknep nekza rad pod nazivom „Lego družina pomaže malom pužu iz Opova“, a treća nagrada je dodeljena Petru Stojanoviću za fotografiju „Sad but True“. Pohvale za svoje radove dobili su Ilija Josić (Art), PetarStojanović (Otvorite oči i Help me), Milan Venjac (Roda) i Luka Šulc (Evidentninapredak).

Dobitnici nagrada su istakli važnost skretanja pažnje i jačanja ekološke svesti što je bio njihov osnovni motiv.Nakon dodele nagrada prisutnima se obratio i predsednik opštine Miloš Markov koji je takođe istakao važnost primenjivanja ekoloških mera.

Ovogodišnji konkurs je završen ali fotografisanje za naredni već može da počne.

Related posts

Pedeset i prva likovna kolonija “Deliblatski pesak”

Jasmina Petkovic

Vučić poželeo bivšoj hrvatskoj predsednici brz oporavak

Aleksandra Miloševska

Pijačni barometar na „Zelenoj“ pijaci

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija