2. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Sport Vršac

U Vršcu održano Državno prvenstvo u akvatlonu

U okviru Vršačkog sportskog leta, proteklog vikenda, na Gradskom jezeru u Vršcu održano je Državno prvenstvo u akvatlonu.

Zahvaljujući prošlogodišnjoj sjajnoj organizaciji, Srpska triatlonska unija ponovo je poverila Gradu Vršcu i lokalnom triatlon klubu “Ahil” najmasovnije takmičenje u zemlji u ovoj disciplini. Takmičenje je započelo trkama mlađih kategorija, a potom su odmerene snage u glavnoj trci, gde su učesnici najpre privali 1000m u Gradskom jezeru a zatim trčali 6 krugova oko jezera, što predstavlja dužinu od 5200m. Grad Vršac ugostio je ove godine takmičare iz Beograda, Pančeva, Niša, Bora, Novog Sada, Kostolca i Valjeva.

“Ambijent je bio fantastičan, pobrinuli smo se da deca i navijači dobiju rekvizite za navijanje, da celu priču podignemo za jedan stepenik više. Trenutno smo jedini organizatori triatlona u celoj zemlji koji obezbeđuju finišerske medalje za sve učesnike, od najmlađih kategorija do najstarijih. Pozitivne vibracije koje smo dobijali od svih koji su se našli u našem gradu, daju nam motiv da iduće godine napravimo još bolju i prestižniju trku.” izjavio je član Gradskog veća za sport i omladinu Marko Rašić

Apsolutni pobednik u muškoj kategoriji je Danko Vladimir, dok je kod devojaka najbolja bila Iva Pavlović iz Kragujevca. Posebnu kategoriju, kao nagradu za naše sugrađane poneo je najbrži vrščanin Andrej Cukanić, a najbrža devojka je Danijela Rizvić takođe iz Vršca.

“Posebnu zahvalnost dugujemo Gradu Vršcu za nesebično pomoć oko organizacije i vrhunskog gostoprimstva. Takođe,zahvaljujemo se sponzorima: Turističkoj organizaciji Vršca, Centru Milenijum, JKP Drugi Oktobar Vršac, Svislajn Takovo, Fajt klubu Viva i Fitnes klubu 8. Veliku zahvalnost dugujemo i Srpskoj triatlonskoj uniji koja je omogućila održavanje državnog prvenstva u akvatlonu u našem gradu. Tehničko osoblje i sudije su i ovoga puta sve odradile besprekorno i sve je proteklo u najboljem redu. Vidimo se i dogodine na gradskom jezeru na Akvatlonu br.3!” izjavio je Kristifor Manču, predsednik Triatlon kluba Ahil iz Vršca.

U okviru Vrsaškog sportskog leta u organizaciji Grada Vršca i Fitnes kluba “8” održan je i otvoreni fitnes trening na Gradskom jezeru. Okupljeni u velikom broju, učesnici su mogli da se oprobaju u funkcionalnom fitnesu, a za najbolje su obezbeđene i nagrade. Otvoreni trening održao je čuveni vršački fitnes instruktor Milan Šalinački.

Related posts

Slavko Stanišić ponovo na krovu Evrope

Jasmina Petkovic

SPONA PRAVOSUĐA I KRIMINALA U PANČEVU: Zašto nijedna afera u vreme DS nije sankcionisana?

Mica Milakov

Cveće žrtvama Holokausta na spomen obeležju “Stratište” kod Jabuke

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija