19. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Tokom leta povećana potrošnja vode

Potrošnja vode u Pančevu, tokom letnjih dana, povećana je za 35 posto u odnosu na ostatak godine, kaže Zoran Ašanin, direktor JKP „Vodovod i kanalzacija“. Snabdevanja grada i sela vodom je uredno, jer ima dosta vode na izvorštima odakle se pančevački vodovod snabdeva.

Vreli letnji dani  teraju nas da trošimo više vode, pa je i potrošnja tokom letnjim meseci uvek povećana. Prema rečima Zorana Ašanina, direktora   JKP „Vodovod i kanalizacija“  tokom letnjih meseci potrošnja je povećana za 35 odsto. Ipak pritisak  u gradu i selima koja se snabdevaju vodom iz pančevačkog vodovoda je zadovoljavajuć, a ima i  dovoljno vode na izvorištu.

Pančevo je uvek imalo izuzetnu kvalitetnu vodu za piće. Prema Ašaninovim rečima, posebna pažnja u Vodovodu se poklanja kvalitetu vode.

U Vodovodu se trude da  građani uvek imaju kvalitetnu vodu za piće i da je bude dovolno tako da je i za narednu godinu planirana velika investicija.

Zoran Ašanin napominje da se radi i na ispitivanju jednog dela izvorišta koji je u gradskoj šumi, gde je planirano da se prošire bunari, kako bi za duži vremenski period grad bio obezbeđen sa dovoljnom količinom vode.

Related posts

Predsednik Vučić sutra na centralnoj proslavi Dana srpskog jedinstva

Ivana Bogdanovski

Podeljene nagrade najuspešnijim studentima Pančeva

Ivana Bogdanovski

Vučić: Pomeramo zabranu kretanja na 17h, danas je najteži dan za Srbiju

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija