25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Sve je spremno za novi spektakl u režiji Sportskih igara mladih

Sve je spremno za novi spektakl u režiji Sportskih igara mladih. Od 16. 21. avgusta u Splitu, biće održano Međunarodno finale Sportskih igara mladih za sezonu 2021. Ovogodišnje okupljanje najboljih školaraca iz regiona, imaće i dodatni svečani karakter. Naime, SIM obeležava 25 godina postojanja.

Najbolji dečaci i devojčice izSrbije, BiH i Hrvatske imaće u poznatom gradu na Jadranu, besplatno mini letovanje i takmičenja u deset sportova. Parola “Zajedno kao jedan tim” kruž iregionom, a Igre su i definitivno pokazale da su pokretačka snaga kod mladih iz tri države.

  • Žao mi je što mi obaveze u novom klubu ne dozvoljavaju da budem na spektaklu u Splitu. Sa Igrama sam dve godine. U svojoj karijeri sam osvojio tri velike srebrne medalje, sa košarkaškom reprezentacijomSrbije. Jedna od njih je i srebrna olimpijska. I ti uspesi pamte se ceo život. Ali ovo oko Igara ima neki poseban duh. Kada su me pozvali da u Sokobanji budem sa klincima mislio sam to je neko lokalno okupljanje. A onda sam se uverio da su Sportske igre mladih nešto zaista posebno i kako klinci kažu čarolija koja traje. Kasnije sam bio i domaćin deci u mom rodnom Lazarevcu i napravili smo zajednički spektakl. A u junu mesecu bilo je fenomenalno na završnici za grad Beograd. Svaka čast i medijim akako prate Dunav osiguranje Sportske igre mladih. Bio sam par puta u medijima zastupljen kao da sam ponovo osvojio medalju sa reprezentacijom – istakao je Stefan Birčević, nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci, koji je posle sjajne sezone u Bursi, pojačao redoveKluža.

A organizatori uz spektaklena takmičenjima u deset sportova najavljuju 20. avgust kao dan za pamćenje. Tada se planiraju specijalni programi kojim će se obeležiti 25 godina od kada je Zdravko Marić osnovao Sportske igre mladih. Planirano je prikazivanje filma o nastanku i razvitku Igara, a naTrguProkurati viza 20.00 časova zakazana je revijalna utakmica u malom fudnalu. U jednom timu biće dečaci učesnici iz sve tri države, dok će drugu ekipu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA), nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Maksvel Andrade, Fernando Jero, Zvonimir Boban, Dario Srna i drugi poznati iz sveta sporta ali i politike.Utakmicu će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti. A u 21:30 poplanu je svečana Ceremonija zatvaranja 25 sezone Igara.

Igre tako uspešno završavaju još jednu sezonu. U Srbiji su održane osmu godinu zaredom, uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prijatelja i sponzora. U Igrama su svi pobednici a parola koja kruži regionom #IgreSuZakon već je zaštitni znak ove manifestacije.

Foto: SIM

Related posts

Zlatne povelje za Vučića i Selakovića

Nikoleta Dragaš

Novi ležeći policajci u Glogonju

Jasmina Petkovic

HUMANI ČIN ZA PRIMER: Radnica Agriko pijace šije maske i deli ih besplatno!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija