26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Stolar iz Pančeva restaurirao frulu vladike Nikolaja Velimirovića

Nenad Miletić iz Starčeva, stolar i graditelj muzičkih instrumenata, kavala i frula, pre izvesnog vremena dobio je zanimljiv poziv od igumana Teodora. Naime, on ga je zamolio da restaurira frulu vladike Nikolaja Velimirovića.

 Otac iguman Teodor iz manastira Vojlovica, čuo je da Nenad Miletić, stolar iz Pančeva, pored nameštaja izrađuje i muzičke instrumente. Nenad pravi kavale i frule, a sin Aleksa ih svira. To je bilo dovoljno da im uputi poziv da dođu i vide da li mogu da mu pomognu u popravci frule čuvenog vladike Nikolaja Velimirovića.

Nenad je sa zadovoljstvom prihvatio ovu zanimljivu ponudu, jer će na taj način doprineti očuvanju tradicije. Sa druge strane svaki graditelj kroz restauraciju starih instrumenata otkriva tajne nekadašnjih graditelja.

Na fruli vladike Nikolaja Velimirovića sada ponovo može da se svira. Čeka se na izradu vitrine u kojoj će biti izložen ovaj instrument, a vitrina će biti smeštena u muzejskom delu manastira Vojlovica.

Related posts

Ministar Vulin pohvalio pripadnike Uprave kriminalističke policije

Jelena Obradović

Ukradeni medvedići sa novogodišnje dekoracije Turističke organizacije Pančevo: kamere snimile lopove

Nikoleta Dragaš

Novcem iz gradskog budžeta napravio vodenicu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija