22. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Veći broj pregleda u Hitnoj pomoći

Tokom proteklog vikenda pančevačka Služba hitne pomoći obavila je oko 50 pregleda u noćnim smenama, dok ih je tokom dana bilo oko 15. Pomoć i dalje uglavnom traže hronični bolesnici, ali je bilo dosta i onih koji su se žalili na glavobolje.

Nešto je veći broj poziva Hitnoj pomoći ovih dana i veći je broj pregleda u ambulanti, kaže doktorka Milomirka Dimitrijević. Pomoć traže hronični bolesnici. Žale se i na alergije, kao i na stomačne tegobe.

Zaposleni u Hitnoj pomoći su primetili da se poslednih dana pacijenti žale i na glavobolje. Doktorka Dimitrijević napominje da ne treba odmah uzimati lekove kada nas zaboli glava.

Lekari savetuju da se unosi dovoljno tečnosti i laganije hrane, kako bi sprečili glavobolju, kao i da se smanji stres i izlaganje direktno suncu. Ako imamo glavobolju može nam pomoći i lagana šetnja na mestu gde je mirno i gde ima dosta zelenila.

Related posts

“Brose” donirao “Robota” ZZJZ

Jasmina Petkovic

Nakon Fakulteta za telekomunikacije u poljoprivredi

Ivana Bogdanovski

Vučić: Za dve i po godine prava „revolucija“ u našim bolnicama

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija