20. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić razgovarao sa ambasadorom Rusije o temama od obostranog interesa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o temama od obostranog interesa.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko konstatovali su da su Srbija i Rusija i u proteklom periodu, uprkos teškoćama koje je doneo korona virus, potvrdile visok stepen bilateralne saradnje. Zato su izrazili očekivanje da u

narednom periodu dođe do povećanja robne razmene, da budu završeni tekući i pokrenuti novi zajednički energetski i infrastrukturni projekti, kao i da se i dalje jača saradnja u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su izrazili zadovoljstvo što će uskoro biti položeni poslednji delovi pruge od Beograda do Novog Sada, jer taj projekat donosi značajne promene u funkcionisanju železničkog saobraćaja u našoj zemlji.

Dvojica sagovornika su razgovarali o situaciji u regionu, posebno u vezi sa poslednjim zabrinjavajućim događajima u Bosni i Hercegovini. Konstatovana je potreba da budu obezbeđeni mir i stabilnost.

Ambasador Bocan-Harčenko je ovom prilikom još jednom izrazio saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Rusiji Miroslava Lazanskog, ističući njegove zasluge za razvoj srpsko-ruskih odnosa.

Foto: tanjug

Related posts

Prof. dr Danica Grujičić gost emisije „Lice nacije“

Aleksandra Miloševska

U toku radovi na sanaciji doma kulture u Padini, završetak planiran za dve godine

Katarina Popović

RIK proglasio listu “Aleksandar Vučić – Za našu decu”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija