27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

Završeni “Žetelački dani” u Vojlovici

U Vojlovici  je završena  26. manifestacija “Žetelački dani”, u organizaciji slovačkog i mađarskog kulturno-umetničkog društva “Đetvan” i “Tamaši Aron”. Pored centralne žetelačke povorke  dvodnevni program obuhvatio je i izložbu ručnih radova, kulturno-umetnički program i program za decu o žitu i proizvodima od žita.

Tradicionalni žetelački dani koji se u Vojlovici organizuju svakog avgusta , počeli su u petak  sa kreativanom  radionicom za najmlađe u organizaciji Mesnog odbora matice Slovačke u Vojlovici ,Slovačko kulturno prosvetnog društva Đetvan i mađarsko kulturno umetničkog društva Tamaši Aron. Umetnica Zuza Črjepok ističe da je ovo deci potrebno da se druže i kreativno razvijaju.

Tema kreativne   radionice u kojoj učestviuju najmlađi bila je “Suncokreti” ali je svako dete  moglo  da slika i na slobodnu temu.

Pored slikanja, crtanja i druženja predstavljen je i sport kapuero.

Posle  Centralna manifestacije kada je  ulicama Vojlovice prošla  žetelačka povorka. Za 20 sati je planiran tradicionalni Žetelački bal u kulturno-umetničkim društvima. 

Related posts

Isplata polovine minimalne zarade za april u ponedeljak

Alba Jovanović

Porast obolelih od virusa COVID-19 u Južnom Banatu

Mica Milakov

Ministar Vulin: Optužnica protiv kriminalne grupe Belivuka i Miljkovića u zakonskom roku

Alba Jovanović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija