16. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Bela Crkva Najvažnije Vesti

“Krofnijada” u Beloj Crkvi

Prva belocrkvanska ,,Krofnijada”, održana je na platou ispred Gradske galerije u Beloj Crkvi. Posetioci su bili u prilici da uživaju u jednom od glavnih simbola Banata, krofni, a sve u svrhu predstavljanja različitih udruženja žena sa teritorije Bele Crkve. 

Ispred Gradske galerijeu Beloj Crkvi održana je prva ,,Krofnijada”. Posetioci su bili u prilici da uživaju u tradicionalnim banatskim krofnama, a najviše su se obradovali najmlađi. Znaju koji su glavni sastojci za pripremu krofni, a neki od njih su i pomagali izlagačima.

Manifestacija je održana u organizaciji Udruženja žena ,,Vredne ruke Bele Crkve“, a u saradnji sa lokalnom turističkom organizacijom i Kulturnim centrom. Pokrovitelj događaja je opština Bela Crkva.

Belocrkvanska jezeria privalače veliki broj turista, a ova manifestacija je još jedan povod da ljubitelji krofni posete Belu Crkvu. Pored takmičarskog karaktera manifestacija  je imala i humanitarnu notu.

Iz udruženja ,,Dan i noć” koje je poslednje osnovano na teritoriji Bele Crkve kažu da je za dobru krofnu potrebno mnogo ljubavi, a mladi  su zainterosovani da nauče od starijih kako se priprema ovaj banatski specijalitet.

Cilj manifestacije je, kako kažu iz Turističke organizacije Bela Crkva da se udruženja sa ovih prostora predstave svojim gastronomskim specijalitetima, suvenirima i ručnim radovima kako bi ova manifestacija stekla samostalnost i bila održavana i narednih godina.

Related posts

Mirović otvorio rekonstruisani internistički blok Opšte bolnice

Mica Milakov

Bez vode Šarplaninska ulica u Pančevu

Miroslava Cvejin

Ministar Vulin: Vojno zdravstvo jače za novih 195 pripadnika

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija