22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Ekologija Najvažnije Pančevo Vesti

Više od 45 divljih deponija u Pančevu

U Pančevu je više od 45 divljih deponija, kaže Mišo Marković, direktor JKP „Higijena“. Jedna od njih nalazi se i u kanalu u neposrednoj blizini stare deponije.

Divlje deponije pored toga što utiču loše na životnu sredinu,  narušavaju i izgled grada. Još jedna divlja deponija napravljena je na 20 metara od već postojeće u Ulici Dimitrija Tucovića, u kanalu pored pruge. Pojedini nesavesni građani bacaju su ovde karton, ambalažu, pločice…. Mišo Markovi, direktor “Higijene” kaže da je zbog toplog vreme nedavno ovde izbio i požar koji je brzom intervencijom ugašen.

U gradu je više od 45 divljih deponija i još nekoliko u svakom naseljenom mestu.

Na divljim deponijama često se mogu naći i sekundarne sirovine, koje bi trebalo razdvajati i dalje nositi u Reciklažni centar, podsećaju iz “Higijene”.

“Higijena” dva puta godišnje organizuje akcije odnošenja kabastog smeća. Napominju da svi građani mogu i sami bez novčane naknade da odnesu kabasti otpad na staru deponiju.

Related posts

Obeležen Međunarodni dan vatrogasaca

Ivana Bogdanovski

Predsednik Vučić: Uskoro detalji istrage protiv kriminalnih grupa

Aleksandra Miloševska

Predsednik Vučić danas na zatvaranju “Dečije nedelje 2020”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija