22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Tamburica Fest u Novom Sadu od 19. do 21. avgusta

Ovogodišnji Tamburica Fest održava se od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, saopštili su organizatori, i najavili učešće izvođača iz Srbije, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Rumunije i iz Brazila.

Festival će početi u četvrtak, 19. avgusta u 18 časova, tradicionalnom promenadom fijakera sa tamburašima, a potom je planiran defile više od 100 tamburaša uz nastupe foklornih ansambala i kuluturno- umetničkih društava, koji će zatim, kako kažu organizatori , muzicirati celo veče u baštama i centralnim gradskim ulicama.

Preostale dve festivalske večeri biće održane na “svetskom središtu tamburaštva” – Petrovaradinskoj tvrđavi, zvanično otvaranje je u petak, 20. avgusta, a ove godine zemlja prijatelj festivala je Turska.

Osim takmičarskog, predviđen je i revijalni program, tokom koga će nastupiti Vlatko Stefanovski trio i pevač Saša Matić.

Uvodne dve večeri su besplatne za posetioce, dok će za treće, završno veče na Petrovaradinu, ulaznica koštati 500 dinara.

Related posts

Ministar Vulin: Premijer Micotakis ponovio da Grčka neće menjati stav po pitanju Kosova

Aleksandra Miloševska

Predsednik PS-a Vulin: Tviter influenserka Tahiri da podseti Prištinu da ispuni ono što su sami potpisali, a EU garnatovala u Briselu!

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Bezbedne i mirne ulice cilj i policije i lokalne samouprave

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija