22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Predsednik Vučić sa kongresmenima SAD o razvoju bilateralnih odnosa

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa kongresmenima Sjedinjenih Američkih Država Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem sa kojima je razgovarao o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Vučić je ukazao na važnost jačanja bilateralne saradnje i unapređenja ukupnih odnosa sa SAD, a posebno značaj unapređenja ekonomske saradnje dveju zemalja. “Srbija želi da uspostavi bolje odnose sa SAD”, rekao je predsednik Vučić.

Dvojica kongresmena su rekli da su došli u posetu Srbiji ohrabreni ekonomskim rezultatima, sa namerom da ohrabre američke investitore da više ulažu u našoj zemlji.

Kongresmeni Svolvel i Maloni su izrazili podršku regionalnoj inicijativi Open Balkan, koju vide kao veliku mogućnost za napredak Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je rekao da je ta inicijativa otvorena i za ostale u regionu i da su regionalna ekonomska saradnja i međusobno povezivanje osnov za mir i stabilnost.

Predsednik Vučić upoznao je američke kongresmene sa rezultatima koje je Srbija postigla na planu vakcinacije. Delegacija Kongresa SAD je pozdravila solidarnost koju je Srbija pokazala pomažući, kao odgovoran sused, donacijama vakcina i građanima regiona. On je zahvalio na dosadašnjoj pomoći SAD u okviru borbe protiv pandemije, posebno imajući u vidu činjenicu da su SAD trenutno jedna od najviše pogođenih zemalja ovim virusom u svetu.

Predsednik Vučić je podsetio sagovornike da se ove godine navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD, izrazivši nadu da ćemo imati prilike da ovaj važan jubilej adekvatno obeležimo, uprkos restriktivnim okolnostima usled pandemije.

Foto: tanjug

Related posts

Uz vetropark “Alibunar” Srbija energetski nezavisna

Jasmina Petkovic

Ulaganje u Srbiju ulaganje u bezbednost Evrope

Aleksandra Miloševska

Konačni rezultati završnog ispita 28. juna

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija