25. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Obeležena Svetska nedelja dojenja

Služba za zdravstvenu zaštitu dece Doma zdravlja Pančevo obeležava Svetsku nedelju dojenja. Povodom toga organizovano je predavanje  trudnicama o značaju dojenja za pravilan rast i razvoj dece.

Priprema  budućih majki za dolazak novorođenčeta, kao i dojenje značajan je trenutak u životu svake žene. Cilj predavanja je skretanje pažnje na značaj dojenja, kao i unapređenje zdravlja deteta i majke. Ukazivanje na pružanje podrške i pomoć trudnicama i majkama dojiljama da ostvare uspešno dojenje takođe je od presudne važnosti, kaže Jelena Kuručev glavna patronažna sestra.

Prednosti dojenja su višestruke. Majčino mleko sadrži imunske faktore, posebno antitela koja štite dete od infekcija, tako da deca koja sisaju manje oboljevaju od svih respiratornih infekcija.

Svetska nedelja dojenja svake godine se obeležava od 1. do 7. avgusta u više od 170 zemalja sveta sa ciljem povećanja znanja i svesti o značaju i prednostima dojenja. Ovo je najbolji način da se uspostavi fizička i emotivna bliskost sa bebom od prvih dana pa nadalje, poručila je Kuručev.

Related posts

U Srbiji 1.242 novozaražena, umrlo još osam osoba

Ivana Bogdanovski

Tradicionalni “Betlhem” na Badnje veče

Jasmina Petkovic

Slovačka delegacija posetila Kovačicu

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija