22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Pančevo Vesti

Udruženje „Vardar“ iz Kačareva obeležilo Ilindan

Udruženje Makedonaca „Vardar“ iz Kačareva bogatim programom obeležilo je slavu Ilindan. U okviru nje održana je četvrta likovna kolonija i takmičenje u šahu, a snage u kuvanju riblje čorbe odmerili su seniori i juniori ovog Udruženja.

Članovi i prijatelji Udruženja građana”Vardar” iz Kačareva okupili su se da bi uz muziku, priču, slikanje i druženje obeležili Ilindan. Obeležavanje Svetog Ilije je od posebnog značaja za makedonski narod objasnio je Sima Najdovski, predednik udrženja “Vardar”.

Likovna kolonija u svom četvrtom sazivu okupila je šest stvaralaca. Tema je bila slobodna, a u planu je i održavanje izložbe, kako bi sve slike nastale na koloniji bile predstavljene javnosti, rekla je pesnikinja i slikarka Emina Radevska, koordinatorka kolonije.

Verica Tekijaški iz Crepaje slikarstvom se bavi amaterski i učestvovala je na svakoj likovnoj koloniji u organizaciji udruženja “Vardar”.

Ljiljana Tomić iz Pančeva, Udruženju “Vardar” pored slika poklonila je i dve svoje knjige.

Slikarka i književnica Jasmina Isajlov iz Crepaje podelila je sa nama i priču koju je napisala o Svetom Iliji.

Takmičenje u šahu okupilo je 10-ak takmičara. Muzikom su ih pratili veterani Udruženja “Vardar”, a mladi Andreja Cetkovski, član dramske sekcije recitovao je pesmu o Svetom Iliji na makedonskom jeziku.

U Kuvanju riblje čorbe snage su odmerili seniori i junior udruženja.  Đorđe Stefanović iz seniorske ekipe kaže da dobru riblju čorbu pored više vrsta ribe čine i  raznovrsni začini.

Iz Udruženja “Vardar” najavili su i 15. Sabor gajdaša, koji će u Kačarevu biti održan 22. avgusta.

Related posts

TUGA! Preminuo Srbin, jedan od najboljih studenta u SAD

Mica Milakov

Prošireni kapaciteti u dnevnom boravku „Neven”

Alba Jovanović

Havarija na toplovodu u Braće Jovanovića

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija