22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Kultura Najvažnije Vesti

U Deliblatskoj peščari 53. Likovna kolonija od 7. do 14. avgusta

Ove godine od 7. do 14. avgusta u Deliblatskoj peščari biće održana 53. Likovna kolonija Deliblatski pesak u organizaciji Kulturno prosvetne zajednice  Pančevo, na kojoj će učestvovati 18 umetnika. Pokrovitelji  manifestacije su Grad Pančevo i pokrajnski Sekretarijat za kulturu.

Prošle godine Likovna kolonija Deliblatski pesak održana je u oktorbu i trajala je jedan dan, zbog situacije sa korona virusom. Ove godine nastavljamo da je organizujemo kao i predhodnih godina, kaže Borislav Vranješ, predsednik Kultrno prosvetne zajednice Pančevo.

Brzo su prošle ove 53 godine, kaže  jedan od osnivača kolonije Čedomir Kesić i napominje da je važno održavati ovakve susrete slikara.

Ovogodišnji učesnici Kolonije iz Pančeva napominju da vole druženja u okviru Kolonije i da je bitno što će i ove godine na njoj biti prisutni i mladi slikari. Ističu da je  ovo jedna od najstarijih i najvažnijih kulturnih manifestacija u našem gradu.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Pančevo i pokrajnski Sekretarijat za kulturu. Na koloniji  će učestvotati umetniči iz Pančeva, Novog Sada, Niša, Užica, Kragujevca, Sokobanje, Smederevske palanke  i Rusije, a njihova dela  sa publika će moći da vidi naredne godine.

Related posts

Spirić i Simić posetili porodice Stojanović i Maksimović

Mica Milakov

Zdravlje Omoljičana kao i u drugim mestima

Jasmina Petkovic

Unapređenja u Vojsci Srbije

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija