22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Srbija Vesti

Vučić: Pregovori s Amerikancima za solarne panele na 2.000 ha

FOTO: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se pregovara sa američkom kompanijom UGT Renewables LLC, koja se bavi obnovljivim izvorima energije, da izgrade na 2.000 heketa solarne panele na desetak lokacija širom Srbije.

Tako bi se, rekao je, dobio dodatni gigavat struje i smanjila emisija ugljen-dioksida za 1,9 miliona tona godišnje.

Vučić je, nakon razgovora i potpisivanja memoranduma o razumevanja sa UGT Renewables LLC rekao da bi taj projekat bio početak nove ere i važan iskorak u budućnost za enegetsku bezbednost Srbije.

“Predstoje ne laki razgovori oko uslova i veruje da ćemo brzo završiti i da ćemo napraviti najbolji mogući dogovor”, rekao je Vučić i dodao da bi nakon potpisivanja ugovora izgadnja trajala oko dve godine.

Kako je rekao, taj projekat je od presudnog značaja za ekonomski razvoj i uspeh u okvioru zelene agende Srbije.

Predsednik je kazao da dodatni gigavat struje čini tri procenata ukupne električne energije Srbije i to još iz obnovljivih izvora energije3.

“Time bismo smanjili broj štetnih gasova – za 1,9 miliona tona CO2. Ukupna emsiija CO2 u Srbji je 51 miliona tona. Ovo je veliko ulaganje i investicija koja doprinosi ekonomskom rastu Srbije”, naglasio je Vučić.

Related posts

Srbija će se vratiti na svetsku scenu, ali ne u ulozi negativca! Vučić u ekskluzivnom intervjuu za “The Pavlovic Today” o svim aktuelnim temama

Branislava Grčić

Proširenje fabrike pečuraka u Kovinu

Jasmina Petkovic

Prvi ugovori sa građanima o zameni stolarije sledeće nedelje

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija