22. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kultura Najvažnije Vesti

Otvorena izložba 14. Dečje kolonije u Jabuci

U Jabuci je otvorena izložba radova 14. Dečje likovne kolonije. Više od 25 nadarenih učenika iz osnovnih škola iz Jabuke, Dolova, Pančeva i Beograd, kojima su se pridružila i tri srednjoškolca, izložili su svoje radove u Domu kulture „Kočo Racin“.

Završena je 14. Dečja likovna kolonija u Jabuci pod pokroviteljstvom Pokrajine i Grada Pančeva. Nažalost, ove godine kolonija nije imala međunarodni karakter, zbog trenutne epidemijske situacije, ali druženje i zabava nisu izostali. Deca su bila zadovoljna jer su dane raspusta provela u Jabuci družeći se i razvijajući svoj talenat.

Likovni radovi učesnika su izloženi u Domu kulture „Kočo Racin“. Odluka koji će od radova biti izabrani za izložbu je bila teška jer su, kako kaže direktorka Doma kulture, Marijana Zagorac, deca veoma talentovana.

Osnovci i srednjoškolci iz Jabuke, Dolova, Pančeva i Beograda su sa mentorom, profesorom likovne umetnosti Ivanom Veličkovićem tokom  dva dana crtanja i slikanja napravili dosta radova.

Nakon svečanog otvaranja izložbe, svim učesnicima su podeljene zahvalnice za učešće na koloniji i simbolični pokloni.

Related posts

Brza pruga do Stare Pazove u martu, do Novog Sada na jesen 2021!

Jasmina Petkovic

Za prve dve nedelje primene Zakona o agencijskom zapošljavanju zaposleno oko 8. 500 radnika

Jasmina Petkovic

Vučić: Brutalna kampanja protiv Srpske liste

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija